Οι αντιφάσεις των διεθνιστών

 


******************************
Στην σελίδα δεν πρόκειται ποτέ να δείτε θέματα που επαινούν κάποια σημαία ή κλαίνε για μια σημαία που χάθηκε, π.χ. της Ουκρανίας, της Παλαιστίνης. Το θέμα είναι πολύπλοκο, αλλά αξίζει τον κόπο να πούμε ότι οι άνθρωποι οφείλουν να έχουν την ίδια αντίληψη για την προβολή της σημαίας σε όλες τις περιπτώσεις. Οποιοι νομίζουν πως οι σημαίες σωστά υπάρχουν, υποστηρίζουν το δικαίωμα των Κούρδων σε πατρίδα, όπως και το δικαίωμα των Ελλήνων σε πατρίδα. Όσοι αντιμάχονται τις σημαίες, πρέπει να βλέπουν όλες τις σημαίες ως περιχαράκωση και την προσπάθεια των Κούρδων ως εθνικισμό, όχι ως δίκαιο αγώνα.
Συνήθως βέβαια δεν υπάρχει συνοχή σκέψης στα άτομα, πότε πανε από δω, πότε από εκεί, διαλέγουν τα μισά από εδώ και τα μισά από εκεί. Λένε ναι στους Κούρδους, όχι στην ελληνική σημαία, και μετά πάλι ναι αν την κρατάει ο Τεντόγλου.
Ο Τεντογλου είναι αρκετά συμπαθής ως άτομο (με εξαίρεση τα αστεία που λέει για την κοπέλα του), ωστόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες πηγαίνει ως εκπρόσωπος της χώρας, γι αυτό κρατάει την σημαία και γι αυτό παίζουν τον ελληνικό εθνικό ύμνο όταν παίρνει χρυσό μετάλλιο.
Και ναι, χαίρονται όλοι με την χαρά του Τεντογλου γενικά, γιατί να μην χαρούν με κάποιον που πετυχαίνει τον σκοπό του; όμως εάν η εκτίμηση τους αφορά το άτομο μεμονωμένα, μπορούν να τον παρακολουθούν στα open που πηγαίνει ως ατομικότητα. Τα ίδια σκορ κάνει. Οι αναρτήσεις με τον Τεντόγλου να σηκώνει την σημαία, προβάλουν και τον αθλητή, αλλά και την σημαία, αυτό δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε.
Με λίγα λόγια, υπάρχει σε πολλούς ανθρώπους -ειδικότερα του προοδευτικού χώρου- μια σειρά από αντιφάσεις στα εθνικά ζητήματα. Κάποια ώρα πρέπει να αποφασίσουν: οι σημαίες είναι επωφελείς ή επιζήμιες; Αν είναι επωφελείς τότε είναι όλες επωφελείς και η αγάπη για αυτές λογική, των Κούρδων, των Παλαιστινίων, των Άγγλων, των Αμερικανών. Αν είναι επιζήμιες, τότε είναι πάντα επιζημιες και ο αγώνας για ξεχωριστή σημαία οποιωνδήποτε είναι κατακριτέος.
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK