Νέο είδος έγχρωμη γυναίκα: η λευκή

 


*****************************
Η ηθοποιός Άνια Τέιλορ Τζόι πρόσφατα κέρδισε το βραβείο Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία "Καλύτερη ηθοποιός" για τηλεοπτική σειρά του Netflix. Το περιοδικό Variety που ασχολείται με το θέαμα την περιέγραψε στο άρθρο του ως την "Πρώτη έγχρωμη γυναίκα που παίρνει το βραβείο από το 2008", υπονοώντας έτσι ότι όλες οι άλλες ήταν λευκές, ενώ αυτή, όχι.

Τι χρώμα είναι η Ανια Τέιλορ Τζόι; Είναι μαύρη; Είναι Ασιάτισα;
Όχι. Ειναι λευκή.
Έχει κάστανα μάτια, κάστανα φρύδια, βαμμένα ξανθά μαλλιά, μύτη και λοιπά χαρακτηριστικά λευκής γυναίκας.
Τότε τι ήθελε να πει το Variety;

Ήθελε απλώς να πει ότι σχεδόν γεννήθηκε στην Λατινική Αμερική, γι αυτό είναι "Λατίνα". Το "Λατίνα" δεν είναι χρώμα βέβαια, στην Αργεντινή, την Βραζιλία, την Κούβα, υπάρχουν όλα τα χρώματα δέρματος. Οι λευκοί είναι λευκοί κι οι μαύροι, μαύροι. Ωστόσο έχουν κι εκεί όπως κι αλλού, τους περιορισμούς του δέρματος τους. Η ζωή είναι πιο εύκολη για τους λευκούς, τους πολύ λευκούς. Η Τζένιφερ Λοπεζ και η Σακίρα το γνωρίζουν, γι αυτό άλλαξαν τα μαύρα μαλλιά και φρύδια τους σε κάτι πιο "λευκό", ώστε κάποια ώρα να αρχίσει η καριέρα τους. Και η Ανια το γνωρίζει, σήμερα τα φυσικά μαλλιά της είναι κάστανα όπως φαίνονταν στο Split, αλλά τα έκανε ξανθά και τώρα έχει φτάσει στο πλατινένιο.

Είναι η Ανια Τέιλορ "Λατίνα"; Χμ...Είναι λευκή, και μάλιστα κόρη λευκού τραπεζίτη, γεννήθηκε στο Μαϊάμι αλλά αμέσως μετακόμισε στο Μπουένος Άιρες όπου εζησε μόνο έως τα έξι της. Στα έξι της όλη η οικογένεια ξαναμετακομισε στο Λονδίνο. Είναι λοιπόν Λατίνα; Όχι, είναι λευκή, απο προνομιουχο περιβάλλον, μεγαλωμένη σαν ευκατάστατη Αγγλίδα, δηλαδή το πιο λευκό από τα λευκά.

Κι όμως η ίδια απάντησε στους θαυμαστές της που ζαλίστηκαν όταν διάβασαν ότι είναι έγχρωμη, με τρόπο που τους ζάλισε ακόμα περισσότερο, όχι ότι είναι λευκή όπως βλέπουμε, αλλά ότι "Δηλώνει Λατίνα, ειδικότερα λευκή Λατίνα". (I identify as latina, particularly as a white latina.). Συμπλήρωσε πως γνωρίζει ότι δεν μοιάζει με την τυπική Λατινα κι μάλιστα πως αυτό είναι άδικο (I know I don't look as a typical latin person and that's unfair).

Κυρίες και κύριοι, δεν έχει τέλος η Woke ηλιθιοτητα. Ολοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι ανήκουν σε κάποια μειονοτική ομάδα και έχουν κάποια ειδική ταυτότητα άξια συζήτησης. Οτι εχουν καποιο βάσανο. Αν όχι σεξουαλικού προσανατολισμού, τότε φύλου, κι αν όχι φύλου, τότε φυλής, κι αν όχι φυλής τότε καταγωγής, κι αν όχι καταγωγής, τότε ειδικών συνθηκών, ακόμη και εντός της προνομιακής φυλής + του προνομιακού περιβάλλοντος! Ποτέ δεν πρέπει να πιστεύουμε ο,τι μας λένε τα μάτια μας, δεν φαίνεται το βασανάκι που έχει ο καθένας από μέσα του!
Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στην κοινωνία; Ποιος ξέρει; Ίσως σύντομα οι διαγωνισμοί να γίνονται με αιτήσεις όπου δηλώνεις υποψηφιότητα και την ταυτότητα σου. "Καλύτερος ηθοποιός" όποιος έχει παίξει σε ταινία και δηλώνει αρσενικός, π.χ. Ο Lion King.
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK