Οι πολιτικές θέσεις των ευρωβουλευτών.

 


Στις εικόνες μας ένα σημερινό άρθρο που ειρωνεύεται την επιλογή της Γαλάτως Αλεξανδράκη, μιας κτηνοτρόφου 76 χρονών για την Ευρωβουλή, με το κόμμα του Βελόπουλου. Όπως γράφει το άρθρο, μια που η Αλεξανδράκη δεν έχει δώσει καμία συνέντευξη, δεν γνωρίζουμε πώς ΣΚΟΠΕΥΕΙ να μας εκπροσωπήσει. Κατά πάσα πιθανότητα ούτε ο Βελόπουλος γνωρίζει ποιες είναι οι πολιτικές ΤΗΣ θέσεις.
Το άρθρο είναι προσχηματικό, θέλει να κοροϊδέψει το κόμμα του Βελόπουλου, πιθανόν λόγω πατριωτικής κατεύθυνσης, και να το αναδείξει ως κόμμα προβάτων που ψηφίζουν οποιονδήποτε είναι στο δικό τους ψηφοδέλτιο, ακόμα και άσχετους με την πολιτική. Η Αλεξανδράκη με τους 56.000 ψήφους που πήρε δίνει την τέλεια ευκαιρία για χλευασμό, γιατί όχι μόνο οι ψηφοφόροι είναι πρόβατα, αλλά κι εκείνη που θα πάει στις Βρυξέλλες είναι γίδι: μια κτηνοτρόφος που ξέρει από φέτα και λουκάνικα! Στα λογια του κειμένου , ανάμεσα στις γραμμένες γραμμές, υπονοείται:
- Τι ξέρει η Αλεξανδρακη από κρατικούς προϋπολογισμούς, μεταναστευτική πολιτική, κλιματική κρίση και αμυντικά προγράμματα, τρομάρα της;
 


Είναι προσχηματικό επειδή πολλοί ευρωβουλευτές έως τώρα, σε επιφανή καθεστώτα κόμματα όμως, ήταν τόσο άσχετοι όσο κι η κτηνοτρόφος, π.χ. Ο ποδοσφαιριστής Ζαγοράκης παλιότερα, ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργουλης πρόσφατα, η παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη φέτος.
Είναι και παραπλανητικό επειδή δίνει την εντύπωση πως οι βουλευτές έχουν δική τους πολιτική θέση που διατυπώνουν στο Ευρωκοινοβούλιο, οπότε θα πρέπει να είναι κάποιου είδους ειδικοί ώστε να σχηματίσουν μόνοι τους μια γνώμη για τα ζητήματα.
Όχι, δεν διατυπώνουν καμία προσωπική θέση, μεταφέρουν την θέση του κόμματος στην Αθήνα, τίποτα άλλο. Αν θέλουν μπορούν να μείνουν 4 χρόνια μουγκοί και να ψηφίζουν ναι ή όχι στην κάθε πρόταση την μέρα της ψηφοφορίας.
Επομένως κανένας βουλευτής δεν σκοπεύει να μας εκπροσωπήσει, όλοι εκπροσωπούν το κόμμα τους, γιατί η Αλεξανδρακη να αποτελεί παραδοξοτητα;
Κανένας βουλευτής δεν εκφράζει δική του θέση, όλοι λένε ο,τι λέει ο αρχηγός, αυτό θα κάνει και η κτηνοτρόφος, απλούστατα.
Αφού στην χώρα όλοι έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι, χωρίς 10ετή προϋπηρεσία σε κόμμα και χωρίς μάστερ στα Οικονομικά, ήταν πολύ σωστή η ψήφος στην κτηνοτρόφο που είναι άσχετη με την πολιτική. Για την ακρίβεια ηταν πολύ σωστότερη από την ψήφο στην σχετικότατη Εύα Καϊλή, η οποία χώθηκε στην διαφθορά μόλις ανέβηκε σε υψηλές θέσεις - κι έχουμε δει πολλούς ακόμα επαγγελματίες πολιτικούς να προδίδουν τους ψηφοφόρους τους.
Προσωπικώς δεν ανησυχώ καθόλου. Η Αλεξανδράκη θα είναι τόσο καλή ευρωβουλευτης όσο κι οι άλλοι. Κατάφερε να δουλεύει έως τα 76 σε δικό της κρεοπωλείο, δεν βλέπω γιατί θα δυσκολευτεί να λέει ένα ναι ή ένα όχι κάθε τρεις μήνες στις Βρυξέλλες.
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK