Ruth Rendell, μια λαμπρή φεμινίστρια.

 


Η Ruth Rendell είναι Αγγλίδα, συγγραφέας βιβλίων μυστηρίου-αστυνομικών. Πήρε την σκυτάλη το 1964 κι ενω ακόμη ήταν δημοσιογράφος σε εφημερίδα, από εκεί που την άφησε η Άγκαθα Κρίστι. Τα βιβλία της να γίνονται ανάρπαστα κυρίως για την ανάπτυξη σε ψυχολογικό επίπεδο των ηρώων της και των κινήτρων πίσω από τις δολοφονίες.
Σε αντίθεση με την Άγκαθα η όποια μίλησε για το περιβάλλον που γνώριζε της υψηλής κοινωνίας, οι ιστορίες της αφορούν άτομα της μέσης και κατώτερης οικονομικής τάξης, που σε αρκετές περιπτώσεις έχουν προβληματική παιδική ηλικία.
Ο πιο γνωστός της ήρωας είναι ο Επιθεωρητής Γουέξφορντ, ένας συγκροτημένος άνθρωπος που ενεργεί χωρίς βία και όπλα -κι έγινε τηλεοπτική σειρά με ταινίες μεγάλου μήκους για πολλά χρόνια στην αγγλική τηλεόραση.
Η Routh Rendell τιμήθηκε στην Αγγλία από την Ενωση συγγραφέων αστυνομικών μυστηρίων με το Διαμαντένιο Εγχειρίδιο και στην Αμερική από την αντίστοιχη Ένωση με τον τίτλο του Grand Master.
Η Rendell ενδιαφερόταν για την πολιτική. Υπηρέτησε ως βουλευτής στην Βουλή των Κοινοτήτων της Μεγάλης Βρετανίας (House of Commons), ως μέλος του Εργατικού Κόμματος (Labour Party). Εκεινη πρότεινε στην Βουλή αυτό που το 2003 έγινε νόμος ως "Απαγόρευση του ακρωτηριασμού γεννητικών οργάνων των γυναικών" (Genital mutilation Act).
Γεννήθηκε σαν χτες το 1930. Πέθανε το 2015, σε ηλικία 85 ετών.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK