Βιβλιοπωλείο Kauffmann, 28, Rue du Stade

 


Στην φωτογραφία μας ένα περιοδικό μόδας από αυτά που κληρονόμησα από την μοδίστρα μητέρα μου ή μου εμπιστεύτηκαν ορισμένες εκλεκτές πελάτισσές της. Είναι Modes et Travaux Οκτωβρίου 1953, δηλαδή 70 χρόνια πριν από σήμερα. Όπως βλέπουμε πάνω στο περιοδικό είναι τυπωμένο κατευθείαν από την Γαλλία το όνομα κι η διεύθυνση του αποκλειστικού διανομέα στην Ελλάδα, του κυρίου Κάουφμαν, στο 28 της οδού Σταδίου:
Librαirie Kauffmann , 28, Rue du Stade. 
 
To βιβλιοπωλείο Kauffmann είναι για εμένα συνδεδεμένο με την Γαλλία, την κομψότητα, την πολυτέλεια των εκδόσεων που διέθετε και την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών του. Ήταν το μέρος που μπορούσες να βρεις τόσο ό,τι πιο φρέσκο υπήρχε στην διανόηση, όσο και ό,τι εκλεκτό υπήρχε στην ομορφιά, δηλαδή από εικονογραφημένα λεξικά Larousse με τα κεφαλαία γράμματα σχεδιασμένα από τον Christian Lacroix, έως πολυτελή φωτογραφικά λευκώματα και τα τελευταία θεατρικά έργα της Γαλλίας. 
 
Δυστυχώς το βιβλιοπωλείο μετά από τις πιέσεις των βιβλιοπωλείων σούπερ-μάρκετ με το παντελώς αδαές προσωπικό, έκλεισε. Κλείνοντας άφησε κενό στον εξιδεικευμένο χώρο ο οποίος προσέφερε τόσο τα γραπτά προϊόντα της Γαλλίας, όσο και ακριβείς πληροφορίες για το τι θα έβρισκες μέσα σε κάθε περιοδικό-λεύκωμα-βιβλίο.
Σε κάθε περίπτωση ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Κάουφμαν για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.
(φωτό περιοδικού La mode de Pinktag)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK