Οι μεταθανάτιες εξισώσεις του Βαρβιτσιώτη

 

Οι επιβάτες του πλοίου Blue Horizon, ενήργησαν ως ρεπόρτερ κι αποκάλυψαν όλη την αλήθεια για την δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη, χάρη στα βίντεο των κινητών τους τηλεφώνων. Το τι έγινε είναι ξεκάθαρο: Ο Ύπαρχος του πλοίου κι ένας ακόμα ναυτικός του Blue Horizon είπαν στον Καρυώτη "Όξω ρε!" και τον έσπρωξαν στην θάλασσα. Ο καπετάνιος έβλεπε από την Γέφυρα, αλλά αδιαφόρησε. Το πλοίο έφυγε και η δίνη των απόνερων της αποχώρησης κατάπιε τον Καρυώτη.
Κι όμως, αν και έχουμε 3 βιντεο και μαρτυρίες δεκάδων επιβατών, η γνώμη του Υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για την δολοφονία του Καρυώτη είναι ότι "σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν ένα μεροκάματο, και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία». 


Δεν καταλαβαίνουμε καθόλου τι λέει ο Υπουργός.  Όλοι μας, μόνο τον Καρυώτη θρηνούμε, γιατί μόνο αυτός ήταν άτυχος. Είχε την ατυχία να πέσει πάνω στους  τραμπούκους ναυτικούς που θεωρούν οτι η εξουσία τους στο πλοίο τούς επιτρέπει ακόμα και να οδηγήσουν στον θάνατο κάποιον επιβάτη. Οι ναυτικοί ποια ατυχία είχαν; Να πέσουν πάνω στο άτομο ΑΜΕΑ που δεν φαντάστηκε πόσο κινδυνεύει από τους παλιανθρώπους ώστε να υποχωρήσει; Κι εγώ δεν θα το φανταζόμουν, παρόλο που δεν είμαι ΑΜΕΑ. Μήπως ατύχησαν να πέσουν πάνω στον έναν που δεν μπορούσε να παλέψει και να νικήσει δύο; Τα περισσότερα μεμονωμένα άτομα δεν μπορούν να παλέψουν και να νικήσουν δύο. Μήπως ατύχησαν επειδή ο Καρυώτης δεν ήταν σούπερμαν, να επιπλεύσει παρά την δίνη του απόπλου εμπορικού πλοίου; Κανένας δεν επιπλέει ούτε καν από τον απόπλου βάρκας. Μήπως ατύχησαν επειδή χάρη στα κινητά υπάρχουν αποδείξεις με ήχο και εικόνα της ενοχής τους; Αν δεν τον σκότωναν, δεν θα υπήρχαν βίντεο. 

Δεν θρηνούμε καθόλου τους ναυτικούς που "πήγαν να κάνουν την δουλειά τους και κατηγορούνται για δολοφονία".  Κάθε άλλο. Αναρωτιόμαστε πόσα παρόμοιες πράξεις έχουν κάνει έως τώρα, στην δουλειά, στην βόλτα και στο σπίτι τους -με λιγότερο δραματικό αποτέλεσμα. Γιατί, ασφαλώς οι 2 ναυτικοί δεν έγιναν κτηνώδεις σήμερα, έτσι ήταν και χτές και προχτές και πέρσι και πρόπερσι, απλώς κανείς δεν τους είχε αποκαλύψει. 

Όσο για τον Βαρβιτσιώτη που κάνει διπλωματικά αυτές τις αδιανόητες εξισώσεις μεταξύ θρήνου για τον νεκρό και θρήνου για τους δολοφόνους του, του γνωρίζουμε ότι τα μαθηματικά που χρησιμοποιεί είναι επινοήσεως του κύκλου των πολιτικών. Εμείς οι πολίτες δεν εξισώνουμε  ποτέ τους δολοφόνους με τα θύματά τους.
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK