Ο ΦΘΟΝΟΣ

 

Ρατσιστικό γενικευμένο πογκρόμ στην Κύπρο, με 13 συλλήψεις νεαρών Κυπρίων στην Λεμεσό, 21 στην Πάφο κλπ.

Τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ρατσισμού είναι πολύ περίεργα, δηλαδή επιλεκτικά.
.
 
Τους Κυπρίους δεν ενοχλούν οι χιλιάδες Φιλιππινέζες που εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί, 12-14 ώρες την μέρα, με 400 ευρώ τον μήνα. 7 Φιλιππινεζες σκότωσε ο αξιωματικός Μεταξάς κι άλλες 22 αποκαλύφθηκε οτι αγνοούνται, αμέσως μετά την σύλληψη του Μεταξά. Είναι δούλες, γι αυτό δεν τους ενοχλούν.
Τους Κυπρίους δεν ενοχλούν επίσης οι Σαουδάραβες σεΐχηδες που πολιτογραφούνται Κύπριοι μαζί με όλες τις γυναίκες κι όλο το χαρέμι τους, 42 άτομα συνολικά, λοφω φιλίας με τον Πρόεδρο της Κύπρου. Οι σεΐχηδες είναι άρχοντες, γι αυτό δεν τους ενοχλούν.
 
Τους Κυπρίους τους ενοχλεί μονο ο μετανάστης περιπτεράς, μανάβης, μικρομαγαζάτορας κινητής τηλεφωνίας, κουρέας, γι αυτο κι έσπασαν μαγαζιά και περίπτερα μεταναστών, αλλά δεν έκαψαν το κότερο του Σαουδάραβα, ούτε πέταξαν την βαλίτσα της Φιλιππινέζας στον δρόμο. Βιαιοπράγησαν ΜΟΝΟ εναντιον αυτών που ήρθαν κάποτε στην Κύπρο και ορθοπόδησαν αρκετά ώστε να μην είναι δούλοι, χωρίς να έχουν γίνει έως τώρα άρχοντες. Τους πειράζει αυτός που τα κατάφερε. Που δεν τους έχει ανάγκη. Που είναι ίσος τους σχεδόν, αλλά ουσιαστικά καλύτερος τους, επειδή ξεκίνησε χωρίς τίποτα και τους εφτασε σε αξιοπρέπεια και θέση στον ήλιο. Τους πειράζει πανω απο ολα που σε όλη την διαδρομή έως την επιτυχία, ο μετανάστης ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, ειδικά όταν μιλούσε σε αραβικά κι άλλες ακαταλαβίστικες γλώσσες με τους συμπατριώτες του. Με τι γελούσε αυτός ο ανέστιος, ο κυνηγημένος, ο παλιομοδιτικα ντυμένος, ο κακοθρεμμένος μετανάστης;
Ο Φθόνος κυρίες και κύριοι είναι μεγάλο πρόβλημα. Υπάρχουν πάντα λόγοι να φθονουμε τους άλλους, αν είμαστε εμείς λειψοί.
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK