Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

 


Είδηση: η τραγουδίστρια Εφη Σαρρή δηλώνει ότι έκανε έκτρωση στα 22 της και δεν το μετανιώνει. Καταλήγει πως ΕΥΤΥΧΩΣ απέφυγε να γίνει μητέρα.
Από κάτω δεκάδες σχόλια υβριστικά, γιατί η Σαρρή προσβάλλει το Άγιο Δισκοπότηρο, την Μητρότητα. 
 
Πρέπει να πάρουμε απόφαση ορισμένα πράγματα:
Α) Η Σαρρή κι η καθεμία, δεν είναι υποχρεωμένη να διαιωνίσει το ανθρώπινο είδος κι ουτε για κάποιο λόγο απαιτείται. Η Φύση έχει προβλέψει να είναι αρκετές οι γυναίκες που θέλουν να το κάνουν, γι αυτό φτάσαμε τα 8 δισεκατομμύρια άτομα πάνω στην Γη.
Β) Η Σαρρή και η καθεμία δεν είναι υποχρεωμένη να βλέπει την μητρότητα ως το σπουδαιότερο που θα μπορούσε να της συμβεί. Υπάρχουν πολλά άλλα σπουδαία και συναρπαστικά, άλλα σε γράφουν την ιστορία, π.χ. η ακαδημαϊκή καριέρα, κι άλλα δεν σε κάνουν γνωστή άλλα διευρύνουν την συνείδηση σου, π.χ. τα ταξίδια.
Γ) Εαν  η Σαρρή κρίνει σήμερα που πέρασαν τόσα χρόνια ότι έκανε καλώς τότε, σίγουρα ξέρει τι λέει. Η μητρότητα δεν είναι για όλους. Για την ακρίβεια είναι γι αυτές που αποφασίζουν να βάλουν τον εαυτό τους τελευταίο και τα παιδιά τους σε προτεραιότητα. Δικαιούμαστε να το ζητάμε αυτό από κάποιον; Νομίζω πως όχι. Το ότι το κάνουν πολλές γυναίκες, δεν συνεπάγεται ότι πρέπει να θεωρήσουμε την αυτοθυσία αυτονόητη κατάσταση του γυναικείου φύλου.
 
Εννοείται ότι αντίστοιχα σχόλια (τσόλι, βρώμα κλπ) ποτέ δεν θα γραφούν για άντρα που "απέφυγε να γίνει πατέρας". Γιατί;
1)Πιθανόν όλοι μας καταλαβαίνουμε πως ο πατέρας είναι ουσιαστικά ένα αφηρημένο σχήμα, στο οποίο αν θέλει ο άντρας δίνει χειροπιαστό και θετικό περιεχόμενο. Αν δεν θέλει, μπορεί να μείνει στα τυπικά, να καταστήσει μια γυναίκα έγκυο και να της φορτώσει όλα τα σχετικά με την ανατροφή τέκνου. Επομένως μπορεί κάλλιστα κάποιος να γίνει πατέρας κατά τους τύπους, όμως ουσιαστικά να αποφύγει όλα τα βάσανα της γονεϊκότητας. Από τον πατέρα ΔΕΝ περιμένουμε τίποτα, γι αυτό δεν μας νοιάζει αν κάποιος έγινε πατέρας ή το απέφυγε.
2) Κανείς δεν διανοείται να βρίσει άντρα που ασχολείται με τον εαυτό του και τους ατομικούς του στόχους. Δεν θα κάνει οικογένεια και παιδιά επειδή είναι καλλιτέχνης, ερευνητής εργαστηρίου, θαλασσοπόρος και χαρτογράφος, φιλόσοφος, πρωταθλητής στα βελάκια της παμπ; Κανένα πρόβλημα, αυτό είναι το φυσικό στον άντρα, να τρέχει πίσω από την προσωπική του επιτυχία -όχι πίσω από τα παιδιά. 
 
Ίσως νομίζετε ότι υπερβάλλω, κι ότι περίπου "τσόλια" ή εστω "ανάξιοι" αποκαλούνται οι άντρες που ενσυνείδητα δεν κάνουν παιδιά.. Εάν αυτό νομίζετε τότε μπορούμε να κάνουμε μια αντίστροφη υπόθεση εργασίας:
Η Σαρρή κρατάει το παιδί στα 22 , αλλά συνεχίζει την δουλειά στην νύχτα και εως τα 50 της εχει γνωρισει ιδιαιτέρως 5.000 αντρες - δηλαδη γίνεται μια μάνα αντίστοιχη του διάσημου λαϊκού τραγουδιστή που έχει εξώγαμο παιδί με χορεύτρια και πρόσφατα δήλωσε πως έως σήμερα κοιμήθηκε με 5.000 γυναίκες. Αυτήν την μορφή πατρότητας την βρίσκουμε αποδεκτή, κανένας δεν τον βρίζει. Την ίδια μορφή μητρότητας θα την βρίσκαμε αποδεκτη; Θα λέγαμε "Η Σαρρή δεν είναι τσολι, στο κάτω κάτω έγινε και μάνα"; Όχι, θα λέγαμε ότι είναι τσόλι στην νιοστή.
 
Η Σαρρή δεν μπορεί να μας ικανοποιήσει ούτε αν αρνηθεί τελείως την μητρότητα, ούτε εάν δεν αποδώσει όσο πρέπει στον ρόλο της μάνας. Το καθήκον της και όλων των γυναικών είναι βασικά ένα: να γίνονται σωστές αναπαραγωγικές μηχανές. Όλα τα άλλα είναι εκτροπή από την κανονικότητα.
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK