Η Σεξουλική εκπαίδευση στο Βέλγιο

 

Πρόσφατα κυκλοφόρησε σε Ελληνικά ΜΜΕ η είδηση ότι στο Βέλγιο πυρπολούνται σχολεία επειδή συντηρητικοί γονείς αντιτίθενται στην σεξουαλική εκπαίδευση των μαθητών, με την πληροφορία ότι οι γονείς ισχυρίζονται πως  το μάθημα εισάγει τις έννοιες του κοινωνικού φύλου και του σεξουαλικού προσανατολισμού πολύ νωρίς και πιστεύουν οτι αυτές τις έννοιες πρέπει να τις συζητήσουν ο ίδιοι με τα παιδιά τους. Συμπληρώνουν οτι η εκπαίδευση αφορά παιδιά 11-15 χρονών -πράγμα περίεργο γιατί ήδη γνωρίζουμε πως η σεξουαλική εκπαίδευση σε μεγάλους μαθητές υπάρχει από το 2012 στο Βέλγιο.

Η είδηση είναι διαφορετικά διατυπωμένη στα Βελγικά ΜΜΕ, δηλαδή στο "The Brussels Times", που σίγουρα γνωρίζουν καλύτερα τι συμβαίνει στην χώρα τους.

Στους Brussels Times διαβάζουμε:
" Η παιδοψυχολόγος Σοφί Ντεσέν είπε στο κανάλι RTL πως ορισμένα θέματα της ύλης μπορούν να είναι επιζήμια για τα παιδιά. Δήλωσε ότι παιδιά μικρά έως και 5 ετών θα μάθουν για την ταυτότητα φύλου, ενώ οι μαθητές εισάγονται από την ηλικία των 9 ετών στα θέματα των διεμφυλικών ατόμων και της φυλομετάβασης. Η Ντεσέν προειδοποίησε ότι αυτά τα θέματα μπορεί να είναι τραυματικά για παιδιά τόσο νεαρής ηλικίας. Άλλα θέματα της σεξουαλικής αγωγής που εξόργισαν τους γονείς είναι οι συζητήσεις για πολλαπλούς παρτενέρ, το sexting και οι γυμνές φωτογραφίες." 

Να σημειωθεί ότι αυτοί οι 4 εμπρησμοί δημοτικών σχολείων που πιθανολογείται ότι δράστες της ήταν αντιτιθέμενοι στο μάθημα γονείς, ήρθε μετά από 1 χρόνο πορείες και διαμαρτυρίες των γονέων για το πρόγραμμα της Σεξουαλικής Εκπαίδευσης στο Δημοτικό. Η τελευταία διαμαρτυρία ήταν στις 7/09/2023. Οι εμπρησμοί έγιναν στις 12/09/2023. 
Στο 1ο σχόλιο μπορείτε να βρείτε το πρωτότυπο άρθρο των Brussels Times. 


(https://www.brusselstimes.com/690150/controversial-sex-education-policy-thought-to-be-behind-school-arson-attacks


 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK