ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΟ

 

Πολύς χαμός από τον προοδευτικό κόσμο κυρίως, για την ανάρτηση του καθηγητή Γιώργου Ρούση που χλευάζει τους ομοφυλόφιλους, φωτογραφιζοντας ειδικά τον καινούργιο υποψήφιο για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ , τον Κασσελάκη. Η κατηγορία προς τον Ρουση είναι ομοφοβία και διασπορά λόγου μίσους.

Η ανάρτηση έχει μια φώτο ανδρών με κοστούμια Λας Βέγκας και φουσκωτά χείλη, ενώ στο λεκτικό της προτείνει την δημιουργία του κόμματος ΑΟΧΕ, Αδερφές Ολου του Κόσμου Ενωθείτε.
Καταρχάς να πούμε ότι η φωτογραφία είναι αληθινή κι ελληνική, από παλιότερο Καρναβάλι στην Κόρινθο. Αν παρεξηγείται η LGBΤ κοινότητα για την χοντροειδή παρουσίαση των ομοφυλόφιλων, έπρεπε να παρεξηγηθεί από παλιότερα, με αυτούς τους δύο συγκεκριμένους ανθρώπους. Βέβαια, λίγο δύσκολο, στο Pride έχει τόσο γελοίες εικόνες που αρκετοί ομοφυλόφιλοι δεν συμμετέχουν πια.
Έπειτα, πάμε στα λόγια του Ρούση. Δεν περιγράφουν κάθε ομοφυλοφιλο, περιγράφουν μόνο τους πολιτικούς που προβάλουν την ομοφυλοφιλία τους ώστε να κερδίσουν τον προοδευτικό ψηφοφόρο και φυσικά περιγράφουν τον ψηφοφόρο που είναι αρκετά βλάκας ώστε να ψηφίσει κάποιον μόνο επειδή είναι ομοφυλόφιλος.
Ακόμα κι έτσι, ας εκλαβουμε την ανάρτηση του Ρουση ως ομοφοβική. Λόγος μίσους, δεν είναι με κανέναν τρόπο. Όχι απλώς δεν επιδιώκει την εξαφάνιση των ομοφυλόφιλων, ούτε παρακινεί κανέναν σε αποκλεισμό και βία κατά των γκέη, αλλά τους βρίσκει κατάλληλο υλικό για γέλια. 
 
Ο Ρουσης έχει κάνει στο παρελθόν δηλώσεις σοβαρότερες που ήταν πραγματικά λόγος μίσους, π.χ. στην διπλανή φώτο επαινεί τον εργοδότη που απέλυσε τους ανεμβολίαστους εργαζομενους του, συμπληρώνοντας ότι οι ανεμβολίαστοι είναι "επικίνδυνοι για την δημόσια υγεία".
Αυτός είναι λόγος μίσους, γιατί προωθεί τον αποκλεισμό από παντού μιας ομάδας πληθυσμού, των ανεμβολίαστων -ακόμα κι από τον βιοπορισμό. Ο Ρούσης τότε είχε την αποδοχή της πλειονότητας του προοδευτικου κόσμου, που επίσης υποστήριζε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, γι αυτό και δεν βρέθηκε κανείς να του πει "τι γράφεις εδώ φίλε, ολοκληρος αριστερός διανοούμενος, να ψοφήσει από την πείνα οποίος δεν εμβολιαζεται;"
Μπορεί ορισμένοι από εσάς να νομίζετε ότι η προσβολή είναι κάτι θανάσιμα σοβαρό, αλλά εγώ νομίζω ότι η βιολογική επιβίωση είναι το μόνο θανάσιμα σοβαρό. Όλα τα άλλα είναι πολύ, πολύ, πολύ ασήμαντα.
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK