Μέσα ή έξω ο κώλος, ίδιο αποτέλεσμα

 


Πολλοί είναι οι μισογύνηδες που ισχυρίζονται ότι στο fb δέχονται παρενόχληση όσες βάζουν προκλητικές φωτογραφίες προφίλ, με τον κώλο έξω, τρώγοντας μπανάνα κλπ. Εντελώς λάθος, αν έχεις γυναικείο όνομα, ακόμα κι αν βάλεις φωτό προφίλ μια γάτα, ή έναν χαρταετό, πάλι θα δεχθείς παρενόχληση  από όποιον σκοπεύει να παρενοχλήσει , όπως π.χ. εδώ:

Κάτω από αυτήν την πολύ σοβαρή ανάρτηση για τον 67χρονο που πυροβόλησε και σκότωσε  παρκαδόρο στον Πειραιά, γυναίκα με πολύ σοβαρή φωτό προφίλ (τον εαυτό της, χωρίς μακιγιάζ, με φυσικά γκρι μαλλιά) και σοβαρή φωτό εξωφύλλου (τα τρία παιδιά της, αγόρια, από 22 - 25  χρονών) γράφει ένα σοβαρό σχόλιο: "Σε αυτήν την χώρα, κοιμάσαι και ξυπνάς με μια ασφάλεια". 


Κι όμως τίποτα δεν εμποδίζει τον άντρα αναγνώστη να  γράψει στην γυναίκα ένα κατεβατό, ζητώντας της α) χωρίς να είναι πολύ αγενής  και β)με την άδειά της εννοείται, να του κάνει εκείνη αίτημα φιλίας -εκτός κι αν την γυναίκα την ενοχλεί η φιλία, γιατί αυτός φιλία ψάχνει. Από τις δυό λέξεις που έγραψε η σχολιάστρια  αυτός αντελήφθη ότι θα ανταλλάξουν ωραίες ιδέες οι δυό τους, διότι - φώς φανάρι- ταιριάζουν πολύ ιδεολογικά. Το αίτημά του εκτός από λόγια έχει emoji με 6 τριαντάφυλλα, 2 τριφύλλια και δυό καρδούλες! Αχ, τι τρυφερή ψυχή, ο ατιμούλης! 

Προκάλεσε με κάποιο τρόπο η σχολιάστρια το ειδικό ενδιαφέρον του άντρα: Οχι, δεν είπε τίποτα αμφιλεγόμενο ή χαχαχούχα ή πονηρό.  Μήπως το πρόσωπό της και ο τρόπος που παρουσιάζεται είναι κάπως τσαχπινογαργαλιάρικος = "τα θέλει ο κώλος της"; Οχι, λίγο ακόμα και θα έμοιαζε με καλόγρια. Τότε τι φταίει για την θρασύτητα του άντρα; 

Η Πατριαρχία  φταίει, αυτήν τον κάνει να πιστεύει ότι επιτρέπεται να εκφράζει ειδικό ενδιαφέρον σε άγνωστες γυναίκες. Κι αν νομίζετε ότι δεν υπάρχει τίποτα ανάρμοστο στα λόγια του σχολιαστή, απλώς αναλογιστείτε: πώς  θα ένιωθε αν κάποιος άντρας έγραφε σε αυτόν ετούτο το σχόλιο, με αυτά τα λόγια, τις καρδούλες και τα τριαντάφυλλα; Θα το έβλεπε ως φιλικό ενδιαφέρον όπως ο ίδιος ισχυρίζεται ή ως παρενόχληση; 

Κυρίες και κύριοι, δεν παίζει ρόλο εάν οι γυναίκες στο Ιντερνετ  έχουν φωτό προφίλ με έξω τον κώλο ή μέσα. Αυτός που παρενοχλεί έχει διαμορφώσει οριστική γνώμη περί του ποιός είναι ο ρόλος των γυναικών πάνω στην Γη:  να παρενοχλούνται  έως ότου υποκύψουν -εκτός κι αν είναι ξινομ@ύνες. Η πατριαρχία, αυτά διδάσκει. 

(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK