Πότε αρχειοθετούμε;

 


Ασυνήθιστη ειδηση: ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας που πρόσφατα απομακρύνθηκε από την θέση του ως συνυπεύθυνος ή αμελής για τον δολοφονία του Κατσουρή στην Φιλαδέλφεια, μηνύει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ισχυριζόμενος ότι γνώριζαν και αδράνησαν.
Η ειδηση ειναι ασυνήθιστη, όμως το περιεχόμενο είναι πρωτοφανές όπως θα αντιληφθούν όλοι οι διοικητικοί υπαλληλοι του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα. Ο αξιωματικός ισχυρίζεται ότι έγραψε Έκθεση Αξιολόγησης για τους οπαδούς της Ντυναμό που θα έφταναν στην χώρα μας, την έστειλε στους ανώτερους του ΚΑΙ τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κι αυτοί...την αρχειοθέτησαν! Δεν το χωράει ανθρώπου νους ότι αντί να οργανώσουν κάποια δράση ώστε να δηλώσουν την παρουσια της Αστυνομίας, π.χ. να βάλουν ομάδες αστυνομικών έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ επί 4 μέρες, προληπτικά, καλού- κακού, ακόμα κι αν όλοι οι οπαδοί της Ντυναμο τελικά αποδεικνύονταν πρόσκοποι, αυτοί κάθισαν με τα χέρια σταυρωμένα και αρχειοθέτησαν την Έκθεση.
Πότε αρχειοθετούμε ένα έγγραφο στο Δημόσιο; Όταν έχει ολοκληρωθεί. Μόνο τότε. Αυτό σημαίνει, οταν έχει λάβει απάντηση ή έχει διαβαστεί σε άλλη υπηρεσία, όταν δηλαδή έχουμε κάνει την ενέργεια που είναι σωστή για την περίσταση. Μπαίνουμε στο κομπιούτερ και στην γραμμή πρωτοκόλλου του εισερχόμενου, γράφουμε το πρωτόκολλο της απάντησης μας ή της διαβίβασης στην άλλη υπηρεσία. Μετά από αυτό αρχειοθετούμε. Μετά, όχι πριν. Ποτέ, μα ποτέ δεν αρχειοθετούμε χωρίς ενέργεια. Αυτό έλειπε να γράφονται χαρτιά και να γίνονται σαΐτες στα χέρια υπαλλήλων ή των ανωτέρων τους. Η αρχειοθέτηση της Έκθεσης αξιολόγησης είναι αποδεικτικό παράληψης καθήκοντος των ανωτέρων του.
Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ έχει δίκιο έτσι κι αλλιώς και κάνει σωστά που απευθύνεται στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη, αντί να περιμένει από την ΕΔΕ να τον προστατεψει. Οι ΕΔΕ τείνουν να ευνοούν τους έχοντες κάθε φορά την εξουσία. Ο αστυνομικός εκτός από την θέση του, έχει και την τιμή του να σκεφτεί. Ελπίζουμε να δικαιωθεί. Να καταλάβουν οι απερίγραπτοι ιθύνοντες ότι η Υπηρεσία δεν είναι το τσιφλίκι τους.
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK