Το μακρύ τραίνο της ορατότητας

 

Η τραγουδίστρια Halle Bailey πριν ένα χρόνο έπαιξε την μικρή γοργόνα Αριελ σε μια καινούργια εκδοχή του παραμυθιού, όπου η Αριελ δεν είναι πια λευκή, όπως ο κόσμος την ήξερε. Τότε η Bailey είχε πει ότι στόχος της είναι η ενδυνάμωση των μαύρων γυναικών, ειδικά των μικρών κοριτσιών που θα νιώθουν πολύ καλύτερα αφού εκπροσωπούνται στον κόσμο των παραμυθιών. Μάλιστα, θα γύριζε 35 φιλμάκια μικρής διάρκειας που θα καταπολεμούσαν τον ρατσισμό και τον σεξισμο, στα πλαίσια της παγκόσμιας καμπάνιας GUCCI CHIME του Οίκου Gucci.

Όλες αυτές οι μεγαλοστομίες 12 μηνες μετά κατέληξαν σε αυτό που βλέπετε στην φώτο, την διαφήμιση για τσάντα Horsebit 1955 και ρούχα Gucci με μοντέλο την Halle. Δεν προσφέρει και πολλά στα μαύρα κοριτσάκια, που σχεδόν ποτέ δεν θα έχουν 2.800 ευρώ για να αγοράσουν μια τσάντα Horsebit, όμως είναι ένα ωραίο επαγγελματικό συμβόλαιο για την Bailey.
Υπάρχουν πολλά χρήματα στο τραίνο της ορατότητας των μειονοτήτων, τουλάχιστον για όσο προωθεί την κατανάλωση, π.χ. καινούργια μπλουζάκια και κούκλες με μαύρη Αριελ αυτή την φορά. Όμως πολύ λίγα μελη μειονοτήτων βρίσκονται στο βαγόνι της Α' θέσης.
(Mélusine Melusina)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK