ο Σούπερμαν του πογκρόμ κι οι εμπρηστές

 

Ο Τότας, ο άνθρωπος που φυλάκισε 13 μετανάστες μέσα στο τρέιλερ του κι ανέβασε το βίντεο στο Ιντερνετ, τελικά θα αποδειχθεί Σούπερμαν που σώζει την Ελλάδα -σύμφωνα με τις δηλώσεις του δικηγόρου του ΚΑΙ τις κατηγορίες που απήγγειλε η ΕΛ.ΑΣ. εναντίον των 13 μεταναστών- κι οι δυό φίλοι του τα Σουπερμανάκια, οπωσδήποτε. Ο Τότας ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν ρατσιστικά τα κίνητρα της πράξης του. Αντιθέτως, παρατήρησε πληθώρα εμπρηστικών μηχανισμών κοντά στο σπίτι του κι αναζήτησε τους υπαίτιους. Να, που τους βρήκε και τους συνέλαβε. Η Αστυνομία στηρίζει τους ισχυρισμούς του Τότα, λέγοντας ότι βρήκε στους μετανάστες ΟΠΛΑ και ΕΥΦΛΕΚΤΑ ΥΛΙΚΑ. 

Μπορούμε να καταλήξουμε μόνοι μας εάν ο Τότας  κι η Αστυνομία λένε αλήθεια, ειδικά μετά την ανεκδιήγητη δήλωση του δικηγόρου του Τότα, που μας δίνει άφθονο υλικό για γέλιο. Στην δήλωση π.χ. μαθαίνουμε ότι ο Τότας δεν έψαξε να βρει μετανάστες στο δάσος, αλλά τους εντόπισε εντός του αστικού ιστού, πίσω από ένα ξενοδοχείο, έτοιμους να βάλουν φωτιά σε αφρολέξ, λάστιχα, ξύλα και κουκουνάρια -που όλα κατασχέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ κι είναι τα "ΕΥΦΛΕΚΤΑ ΥΛΙΚΑ" του κατηγορητηρίου. Τα υλικά που είναι οι γνωστές σαβούρες των ξενοδοχείων, μάλλον υπήρχαν ήδη στο σημείο,  κι οι μετανάστες είχαν κάπου στις τσέπες τους αναπτήρα, όμως και πάλι, είναι αδιανόητο ότι προσπάθησαν να βάλουν φωτιά δίπλα από το σημείο που περνάνε άνθρωποι, πυροσβέστες, αστυνομία. Αυτό το σημείο της αφήγησης, δεν φαίνεται να περιέχει την παραμικρή δόση αλήθειας.

Στην συνέχεια ο Τότας και δυό φίλοι του, εντελώς άοπλοι, κατάφεραν να συλλάβουν τους 13 ένοπλους εμπρηστές. Γνωρίζουμε  ότι οι Πακιστανοί ήταν ένοπλοι από την Αστυνομία που δήλωσε πως βρήκε στους μετανάστες ΜΑΧΑΙΡΙΑ -αυτά είναι τα "ΟΠΛΑ" της ανακοίνωσης της ΕΛ.ΑΣ. Πώς κατάφεραν οι Έλληνες να τους συλλάβουν; Μα, πώς αλλιώς; Πολιτισμένα κι ειρηνικά. Απλούστατα, τους ζήτησαν να πετάξουν τα μαχαίρια κι οι μετανάστες υπάκουσαν. Γιατί άραγε υπάκουσαν; Μήπως τα μαχαίρια τους ήταν πλαστικά σαν αυτά στα Goody's ή μήπως οι 3 Έλληνες είχαν καραμπίνες και τους απείλησαν με αυτές; Γιατί χωρίς καραμπίνες οι μετανάστες και πάλι θα μπορούσαν να διαφύγουν, εξουδετερώνοντας πρώτα τους 3 με τα χέρια. Σε μια πάλη σώμα με σώμα, θα αντιστοιχούσαν 4 μετανάστες για κάθε Έλληνα και θα περίσσευε 1 να βγάζει φωτογραφίες με το κινητό από την μάχη. Σίγουρα οποιοιδήποτε 4 άντρες μπορούν να νικήσουν έναν, μόνο του, ακόμα κι αν αυτός είναι ο Μάικ Τάισον. Επομένως κι αυτό το σημείο της αφήγησης δεν φαίνεται να περιέχει την παραμικρή δόση αλήθειας. 

Και ποια είναι άραγε η αλήθεια; Μάλλον το σύνηθες για την περιοχή: οι μετανάστες προσπάθησαν να μπουν στην χώρα από κάποιο πέρασμα του δάσους, χωρίς να γνωρίζουν πως εδώ καιγόταν το Σύμπαν. Στάθηκαν τυχεροί και δεν κάηκαν ζωντανοί όπως οι 18 που βρέθηκαν απανθρακωμένοι, αλλά έφτασαν σε αστικό ιστό. Εκεί,  ο Τότας κι οι φίλοι του που ευκαιρία ψάχνουν για διασκέδαση, δηλαδή  για κυνήγι κεφαλών, είχαν ήδη με τις φήμες περί "υβριδικού πολέμου" την τέλεια δικαιολογία να ασχημονήσουν εναντίον κάθε "μελαχρινού" που περπατούσε στον δρόμο. Βρήκαν τους μετανάστες στον πίσω δρόμο ενός ξενοδοχείου και μάλλον κρατώντας οι ίδιοι  βαρύ οπλισμό, τους έχωσαν στο τρέιλερ. Οι μετανάστες δεν ήταν κακούργοι να έχουν οποιοδήποτε οπλισμό, είχαν από ένα μαχαίρι το οποίο κάπου θα χρειαζόταν από το Πακιστάν έως εδώ, π.χ. να κόψουν ένα κεφάλι τυρί σε 13 κομμάτια να το φάνε -σίγουρα τίποτα προηγμένο κι αντίστοιχο με αυτά που κρατάνε οι Έλληνες όταν κάνουν 10ωρη αναρρίχηση στον Όλυμπο, απλώς για γούστο. Έτσι, σήκωσαν τα χέρια τους ψηλά μπροστά στις καραμπίνες και μπήκαν στο τρέιλερ. Αν ο Τότας δεν ήταν τόσο επιδειξίας να ανεβάσει το βίντεο στο Ιντερνετ, θα μπορούσαν να είναι ήδη νεκροί. Όπως είπε ο φίλος του Αντώνιος Μάτσας στο βίντεο  "μην τους δείχνεις, κάψτους". Η ΕΛΑΣ επενέβη και απελευθέρωσε τους μετανάστες, ωστόσο στηρίζει τον Τότα και δείχνει τις ρατσιστικές αντιλήψεις της, κατηγορώντας τους νηστικούς νεαρούς από το Πακιστάν για "απόπειρα εμπρησμού" και άλλα, που όλα μαζί είναι κακουργήματα. Τον Τότα που προέβη σε πογκρόμ, τον κατηγορεί για πλημμελήματα, π.χ. παραβίαση προσωπικών δεδομένων, μια που ανέβασε το βίντεο χωρίς την έγκριση των μεταναστών. Σίγουρα μια εξέλιξη που δεν μας περνούσε από τον νου όταν είδαμε το βίντεο με τους τρομαγμένους νεαρούς Πακιστανούς  μέσα στο τρέιλερ.

Τελικά, είναι ο Τότας ένας Σούπερμαν που σώζει την Ελλάδα από μελαμψούς εμπρηστές; Όχι, αλλά μας αφηγείται μια ιστορία που κάνει ως σενάριο για την επόμενη ταινία του Σούπερμαν. Αρκεί να βρει κοινό ρατσιστών που να ηδονίζεται βλέποντας ένα πογκρόμ στην οθόνη. 
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK