Οι ιεροκήρυκες της κλιματικής κρίσης

 

Στην φωτογραφία βλέπετε μια ανάρτηση μετεωρολογικού χαρακτήρα που μας ανακοινώνει ότι ενώ εμείς ψιλο-βράζουμε, στην Ουσουάια της Αργεντινής χιονίζει!

Ο αναγνώστης πρώτα από όλα σκέφτεται " ο Καιρός τρελάθηκε, χανόμαστε, εδώ καύσωνας, παραπέρα χιόνι, πιο κει πλημμύρες, έχουμε σοβαρό πρόβλημα -τέλος".

Μετά όμως αναρωτιέται "μα πού είναι αυτή η Ουσουάια, για να το γκουγκλάρω".

Πού είναι λοιπόν η Ουσουάια; Όπως λέει η wikipedia η πόλη βρίσκεται " στο νοτιότερο τμήμα της Αργεντινής", για την ακρίβεια από εκεί παίρνεις πλοίο για να πάς στην Ανταρκτική. 

Τι κλίμα έχει η Ουσουάια; Μα, το αναμενόμενο με βάση το γεωγραφικό σημείο:  "Η Ουσουάια έχει ένα υποπολικό ωκεάνιο κλίμα με θερμοκρασίες γύρω στον 1,6 °C τον χειμώνα (Ιούλιο) και 10,4 °C το καλοκαίρι (Ιανουάριος). Το ιστορικό χαμηλό είναι −25 °C και το ψηλό 29 °C που έγινε το μήνα Δεκέμβριο (καλοκαίρι στο νότιο ημισφαίριο). Η ιστορικά χαμηλότερη θερμοκρασία που παρατηρήθηκε ποτέ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι -6 °C. Κατά μέσο όρο η πόλη έχει 200 μέρες τον χρόνο με βροχή ή χιόνι και πολλές συννεφιασμένες και ομιχλώδεις μέρες".
Επομένως δεν είναι περίεργο που χιονίζει στην Oυσουάια. 

Τότε γιατί είναι είδηση το χιόνι της; 
Μα επειδή οι μετεωρολόγοι σκοπεύουν να γίνουν οι σούπερ σταρ των media στα επόμενα χρόνια, ως ιεροκήρυκες της "κλιματικής κρίσης" , γνωστής παλιότερα ως "κλιματικής αλλαγής". Ζηλεύουν την δόξα των λοιμωξιολόγων που πρόσφατα έζησαν 15 λεπτά δημοσιότητας, κι άλλα 15 κι άλλα 15 κλπ. Γιατί να μην κρεμόμαστε κάθε μέρα κάτω από τις μετεωρολογικές σελίδες του Fb; Γιατί εμείς να μην διαβάζουμε 20, 30, 40 αναρτήσεις την μέρα, κι εκείνοι να έχουν κλικ στις σελίδες τους και να βρίσκονται συνέχεια στην ροή;  Εγώ δεν έχω πατήσει like στην σελίδα που βλέπετε, κι όμως όποτε ανοίξω το fb βρίσκομαι μπροστά σε μια ανάρτησή τους. Φαντάσου τι έχει να γίνει εάν πατήσω like!

Σοβαρότης μηδέν κυρίες και κύριοι, εδώ και χρόνια. Κανένας δεν ντρέπεται να τερατολογεί, να υπερβάλλει, να λέει μισές ειδήσεις. Τα πάντα επιτρέπονται στο κυνήγι των κλικ -εκτός από το να κάνουμε εμείς φασαρία για τις υπερβολές, τις μισές αλήθειες και τις τερατολογίες. Όπως λένε στις μετεωρολογικές σελίδες εάν αναγνώστης παραπονεθεί για την τρομολαγνία που προωθούν:
 "αν δεν σας αρέσει κάτι, δεν σας αναγκάζουμε να μείνετε... απλά  αποχωρήστε". 

(Μελουζίν)


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK