Οι σύμμαχοι της "Κλιματικής αλλαγής"

Έχουμε δύο κατηγορίες πληθυσμού που ισχυρίζονται ότι οι πρόσφατες φωτιές οφείλονται σε τυχαίες πυρκαγιές κι όχι σχεδιασμένους εμπρησμούς:
1) την κυβέρνηση και τους φίλους της
2) τον προοδευτικό χώρο
Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει όλους ακόμα και με άρθρα καθηγητών ότι οι φωτιες μπαινουν λογω αμέλειας των χωριαταρέων, παλιούς μετασχηματιστες της ΔΕΗ, άκοπα χόρτα σε γεωργικά οικόπεδα, στην μανία μας να φυτεύουμε πεύκα που αυτοαναφλέγονται σχεδόν μόλις ανέβει ο υδράργυρος. Μάλιστα εγώ θυμάμαι παλιότερα όταν κάηκε στην Πελοπόννησο αυτό που σήμερα ονομάζεται "Ολυμπία οδός" κι είχε 30 νεκρούς, οι μεν κάτοικοι ισχυρίζονταν ότι ο εμπρησμός εγινε επιτηδες για να φτιαχτεί το μεγαλο εργο ανεμπόδιστα, ομως τα κρατικά ανακοινωθέντα κατέληξαν ότι την φωτιά έβαλε μια νοικοκυρά που έκαιγε χόρτα στην αυλή της. Ο Βύρων Πολύδωρος είχε εξηγήσει τότε ποιητικά πως σε 12 ώρες η φωτιά εξαπλώθηκε μόνη της σε μήκος 60 χιλιομέτρων εξαιτίας του Στρατηγού Άνεμου.
 
Από την άλλη μεριά, ο προοδευτικός χώρος ανησυχώντας υποτίθεται ότι οι φωτιές θα αποδοθούν σε μετανάστες, ξυπνώντας ρατσιστικό κι εθνικιστικό μίσος, συντάσσεται με την άποψη της κυβέρνησης και υποστηρίζει επίσης ότι οι φωτιές είναι τυχαίες πυρκαγιές, όχι εμπρησμοί. Μάλιστα, οι αναρχικοί εκφράζονται πιο αυταρχικα από τον καθηγητή Μάργαρη που μέρος του άρθρου του βλεπετε στην 1η φωτό, λένε "κόφτε τελείως την κουβέντα ότι βλέπουμε εμπρησμούς".
Ναι μεν αληθεύει ότι μικρή μερίδα πληθυσμού βλέπει Τούρκους που μισούν την Ελλάδα πίσω από κάθε καταστροφή, όμως οι τόποι των καταστροφών συμπίπτουν με τους τόπους τοποθέτησης των ανεμογεννητριών - όπως διαπιστώνουμε όταν τοποθετούνται. Το πολυετές σχέδιο των καπιταλιστων που διευκολύνει τις δουλειές τους, έχει εκπονηθεί πριν καιρό και εκτελείται με βήματα που προηγούνται των πυρκαγιών, διοικητικά, π.χ. με την αφαίρεση της δασοπυροσβεσης από όσες δασικές υπηρεσίες έμειναν. Οι Πυραγοί της Πυροσβεστικής εξηγούν συνέχεια πως οι δασικές φωτιες αποφεύγονται με πρόληψη ΜΟΝΟ, τα τοπία είναι απάτητα και άγνωστα στους πυροσβέστες, γι αυτό δεν μπορούν να σβήσουν την φωτιά την πρώτη μισή ώρα, όπως χρειάζεται.
Οι φωτιές στην Ελλάδα μπαίνουν μόνο με σχέδιο ντόπιων. Παλιότερα για να γίνουν τα βουνά οικόπεδα, σήμερα για να μπουν οι ανεμογεννητριες παντού με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.
Ο προοδευτικός χώρος πρέπει να το κοιτάξει που συντάσσεται με την αφήγηση της κυβέρνησης 2η φορά για ένα σημαντικό ζήτημα - η 1η ήταν η υποχρεωτικοτητα των εμβολίων. Αν είστε πιο κυβερνητικοί από την κυβέρνηση τι σκατά προοδευτικοι είστε; Κι όσο γι αυτά τα "φαντασίωση" και τα υπόλοιπα απαξιωτικά, δεν πιάνουν. Έχουμε μυαλό κι αποφασίζουμε μόνοι μας τι συμβαίνει γύρω μας.
(Μελουζίν).

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK