Τα πρόθυμα να κοπούν δένδρα

 

Από δηλώσεις του νεαρού σερβιτόρου στην Ρόδο που παραδίδει παραγγελίες σε πλωτές πλατφόρμες μέσα στην θάλασσα, μάθαμε ότι το κάνει με ευχαρίστηση, γιατί ο μισθός και τα φιλοδωρήματα είναι σημαντικό ποσόν. 
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στον επισιτισμό λέει ότι ο νεαρός είναι το δένδρο, αλλά υπάρχει ολόκληρο δάσος, δηλαδή ο νεαρός βρίσκεται στην ίδια θέση με πολλούς άλλους σερβιτόρους, γιατί ο κανόνας είναι οι πελάτες να ζητούν εξευτελιστικά πράγματα. 

Προς τον κάθε νέο εργαζόμενο, τις κοπέλες που ανοίγουν σελίδες only fans κλπ, έχω να πω ότι πάντα υπάρχει κάποιος που για τα λεφτά προτίθεται να ξεφτιλιστεί και να κάνει το παραπάνω βήμα -δηλαδή το παρακάτω βήμα στην κατηφόρα. Αυτός ο ένας δημιουργεί κάτι σαν "δεδικασμένο" για τους υπόλοιπους που βρίσκονται στην ίδια δουλειά: από εκεί και πέρα οι πελάτες απαιτούν τον ίδιο τύπο παροχής υπηρεσιών. Και ναι μεν, στην αρχή είναι πολλοί οι φτωχοί εργαζόμενοι που αρνούνται να υποκύψουν, όμως καθώς περνάει ο καιρός κι οι εργοδότες επιμένουν, τα περιθώρια αντίστασης των εργαζόμενων στενεύουν.  
Ο καθένας από εμάς έχει ευθύνη σε όλες τις πτυχές της ζωής του ως μεμονωμένο άτομο, να αντιστέκεται σε αυτούς που θέλουν να τον καταδυναστεύσουν και να ου επιβληθούν. Ολοι μας, ως εργαζόμενοι, ως σύζυγοι, ως μαθητές, ως επιβάτες των ΜΜΜ, ως οδηγοί ΙΧ, οφείλουμε να αντισταθούμε στον εργοδότη, στον σύζυγο, στον δάσκαλο, στον οδηγό λεωφορείου, στον Αστυνομικό μας σταματάει για έλεγχο και προσπαθεί να κάτσει στον σβέρκο μας και να μας εξευτελίσει. Το χρωστάμε στον εαυτό μας και στο σύνολο, να μην είμαστε εμείς αυτοί που στρώνουμε τον δρόμο για μεγαλύτερη και μαζικότερη κατηφόρα όλων. 

Μην γίνεστε το δένδρο που είναι πρόθυμο να κοπεί. Αν όχι για τον εαυτό σας, τότε για χάρη των υπόλοιπων δένδρων που ακολουθούν πίσω σας. Αν δεχθείτε , σύντομα δεν θα υπάρχει δάσος και δεν θα μπορεί να αναπνέει κανένας μας. 
(Μελουζίν)


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK