Πολιτικές συγγένειες

 

Σχόλιο στο βίντεο της εκτέλεσης του 17χρονου Γαλλου που πάτησε γκάζι να φύγει, όταν η Αστυνομία στο Παρίσι τον σταμάτησε για έλεγχο
"Μια μέρα, με σταμάτησαν για έλεγχο οι μπάτσοι. Τους έδειξα τα χαρτιά μου, συζήτησαν ήσυχα μαζί μου και ω!του θαύματος! Με άφησαν να συνεχίσω την ζωή μου! Μην διστάσετε να μοιραστείτε αυτή την πληροφορία με τους γύρω σας, αν επιθυμείτε να γλυτώσετε τα μπλεξίματα".
Το σχόλιο έχει 1.900 like.
Πού το έχουμε ξαναδεί αυτό το σχόλιο που λέει ουσιαστικά ότι έφταιγε ο 17χρονος για τον θάνατο του; Στις δολοφονίες του Σαμπάνη και στον Φραγκούλη, ίδιο, ίδιο ακριβώς.
Στην Ελλαδα και στην Γαλλία υπάρχουν πολλοί πολίτες υπέρ της Αστυνομικής βιαιοτητας, υπέρ της συμμόρφωσης των πολιτών, κλπ. Εκεί ψηφίζουν την Μαρίν Λεπέν, εδώ τους Σπαρτιάτες ή απλώς την Ν.Δ γιατί φιλοξενεί αρκετούς ακροδεξιους στην αγκαλιά της -δεν χρειάζεται να τρέχουν σε μικρά κομματάκια, κάνουν την δουλειά τους με το κυρίαρχο κόμμα. Παρόμοιο είναι το πολιτικό σκηνικό στην Ιταλία.
Θα δούμε στην Ελλάδα προσεχώς κίτρινα γιλέκα, μια που ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι στα ζητήματα επιβίωσης; Όχι, δεν θα το δούμε. Δεν έχουμε το παρελθόν της Γαλλικής Επανάστασης που ακόμα ρίχνει ένα ίσκιο στους Γάλλους. Το δικό μας παρελθόν είναι το φακελάκι με το σταυρωμένο ψηφοδέλτιο κατευθείαν από τα χέρια του βουλευτή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK