Ράνια Τζήμα: το ψεύτικο ξανθό γλαστράκι

 


Η Ράνια Τζήμα για πολλούς θεατές στην προεκλογική περίοδο ήταν μια ανάσα δροσιάς: πολύ σοβαρή, δεν χαριεντίστηκε καθόλου με τους πολιτικούς αρχηγούς και δεν διευκόλυνε κανέναν. Αυτό θα θέλαμε να βλέπαμε από όλους τους δημοσιογράφους, τουλάχιστον σε προεκλογική περίοδο -γιατί έχουμε σιχαθεί τους υποτακτικούς των κομμάτων.

Κι όμως ο Κώστας Ζουγρής δεν ικανοποιήθηκε καθόλου από την  Τζήμα, ειδικά όταν είδε πώς πήρε συνέντευξη στον Ανδρουλάκη, αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Γι αυτό σε ένα πρόσφατο άρθρο του την "στόλισε" κανονικά. Πρώτα από όλα κακολογώντας την δημοσιογραφική της ικανότητα. Όπως βλέπετε η Τζήμα κάνει δήθεν σκληρές, όχι αληθινά σκληρές ερωτήσεις, που σε κάθε περίπτωση είναι άκαιρες. 

Εκτός αυτού οι ερωτήσεις της είναι και ύπουλες. Τα δύο μαζί αποδεικνύονται από την ερώτησή της στον Ανδρουλάκη για τον Μάντζιο που συνδέεται με funds κόκκινων δανείων.  Ήταν κατάλληλη ώρα η προεκλογική περίοδος για τέτοια ερώτηση; Ας την άφηνε για την Δευτέρα Παρουσία.

Η ύπουλη κι άκαιρη Τζήμα προσπαθούσε να πείσει εμάς τους θεατές ότι τα funds είναι κακά, ενώ εμείς έως την συνέντευξη αυτή είχαμε καλή εικόνα για τα funds. Αλλά τι να περιμένεις από μια ψεύτικη ξανθιά; Πάντα θα κάνει πονηριές. Θα ισχυρίζεται ότι οι δικηγόροι που θέλουν να γίνουν πολιτικοί, οφείλουν να σκέφτονται ποιούς πελάτες υπερασπίζονται, π.χ αν υπόσχεται το κόμμα ότι θα βοηθήσει όσους έχουν κόκκινα δάνεια, δεν πρέπει οι βουλευτές του να υπηρετούν δικηγορικά όσους θέλουν να φάνε τα σπίτια με τα κόκκινα δάνεια. 


Εμείς οι Έλληνες είμαστε κακόψυχοι, επιθυμούμε τον υποβιβασμό του αντιπάλου. Δυστυχώς υπάρχουν δημοσιογράφοι σαν την Τζήμα, αυτήν την άκαιρη, ύπουλη, ψεύτικη ξανθιά, το γλαστράκι της TV που μας κάνουν το χατήρι να υποβιβάσουν ικανοποιητικά τον ερωτόμενα πολιτικό αρχηγό και πιθανόν μας επηρεάζουν να ψηφίσουμε ανθρώπους που κατά τα άλλα είναι άξιοι της εμπιστοσύνης μας. 

Όπως λέει ο Ζουγρής έχοντας κατά νου την Τζήμα, θα πρέπει οι δημοσιογράφοι  να μιλάνε καλύτερα στους πολιτικούς αρχηγούς γιατί οι δημοσιογράφοι δεν είναι Εισαγγελείς, να κολλάνε στον τοίχο τον κάθε αρχηγό, κάνοντάς του ερωτήσεις που τον δείχνουν ένοχο για σοβαρά παραπτώματα. Καλύτερα να τον ρωτάνε όμορφες ερωτήσεις, ναζιάρικες, π.χ. αν είναι follower του δημοσιογράφου στο Instagram, μια απορία που όλοι την έχουμε. 

Όσο για εμάς όλους που υποστηρίζουμε κάτι ύπουλες, άκαιρες, ψεύτικες ξανθιές, γλαστράκια, δεν έχουμε σωτηρία: ζούμε στην χώρα που η δημοσιογραφία της βρίσκεται στην 107η θέση παγκοσμίως, γι αυτό πιανόμαστε από οποιαδήποτε Τζήμα στέκεται ένα σκαλί παραπάνω. 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK