Με τι θα ασχοληθεί το Υπουργείο Οικογένειας;

 


Πολύς ντόρος σήμερα για το σχόλιο του Τζήμερου περί άτεκνης Υπουργού στο νέο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής κι Οικογένειας, το οποίο χαρακτηρίστηκε από κάποιους ως σεξιστικό. Το σχόλιο θα μπορούσε να έχει γίνει σε συνεννόηση με την ΝΔ για να συζητάμε άλλα αντί άλλων, κι οχι το πρόβλημα: με τι θα ασχοληθεί το Υπουργείο Οικογένειας;

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως δεν χρειαζόμαστε ειδικό Υπουργείο για να καταπολεμησουμε την υπογενητικοτητα. Εάν υπήρχαν οι προϋποθέσεις, θα κάναμε παιδιά εύκολα. Αν οι μισθοί μάς έφταναν για μια άνετη διαβιωση, εάν είχαμε άφθονους παιδικούς σταθμούς, εάν τα παιδιά δεν χρειάζονταν ιδιαίτερα με δασκάλους και καθηγητές για να μάθουν την σχολική ύλη έως το Πανεπιστήμιο, εάν δεν ήταν ανάγκη να μετακομίσουν στην Κωλοπετινιτσα πληρώνοντας 600 ευρώ τον μήνα για γκαρσονιέρα 28 τμ ώστε να πάρουν πτυχίο ΑΕΙ, εάν αυτό κι αν εκείνο, όλοι μας θα παντρευόμασταν στα 25 που ο οργανισμός βρίσκεται σε πλήρη άνθηση και θα κάναμε 3 παιδιά ανά ζευγάρι -όπως κάνουν στην Σουηδία, δηλαδή. Έχουν στην Σουηδία Υπουργείο Οικογένειας; Όχι, έχουν δομές κι καλές εργασιακές πολιτικές.
Το ελληνικό Υπουργείο Οικογένειας θα μας φτιάξει παρόμοιο κοινωνικό κι εργασιακό περιβάλλον με της Σουηδίας;
Όχι, φυσικά.
Τότε, τι θα κάνει;
Αφού μιλάμε για κυβέρνηση Ν.Δ που είναι φιλελεύθερο κόμμα, προφανώς θα περικόψει οικογενειακά επιδόματα από τους φτωχούς και θα πεσει με τα μούτρα στο εμπορικό προϊόν "οικογένεια" για όσους έχουν να το πληρώσουν, δηλαδή την ενίσχυση της τεχνητής γονιμοποίησης και την νομιμοποίηση της παρένθετης μητρότητας. Μόνο με αυτά θα ασχοληθεί το καινούργιο Υπουργείο, με τίποτα άλλο. Εκεί είναι το χρήμα.
Η καινούργια υπουργός είναι η καταλληλότερη όλων γι αυτήν την θέση. Κι ένας άντρας δεν θα ήταν άσχημος, γιατί ο Υπουργός απλώς θα είναι μάνατζερ όπως οι περισσότεροι υπουργοί, δηλαδή θα φτιάχνει νομοσχέδια που θα επιτρέπουν την Σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα. Δεν χρειάζεται τίποτα εκτός από μυαλό και γνώσεις μάνατζμεντ για να είσαι υπουργός σήμερα. Δεν βάζουμε γιατρούς επικεφαλής στο Υγείας και δικηγόρους στο Δικαιοσύνης, εάν το κάναμε δεν θα ήταν ο Πλεύρης (δικηγόρος) στο Υγείας κι ο Κικιλιας (γιατρός) στο Τουρισμού, θα ήταν ο καθένας στο αντικείμενο του -που λέει κι ο Τζημερος.
Όλοι κάνουν λοιπόν για Υπουργοί Οικογένειας, αλλά η γυναίκα χωρίς παιδιά περισσότερο. Δεν θα έχει πρόβλημα να κόψει τα επιδόματα των Ρομά μανάδων, μήπως ξέρει τι είναι το μωρό που κλαίει γιατί πεινάει; Μόνο με το μυαλό αντιλαμβάνεται όσο αντιλαμβάνεται, δεν γνωρίζει προσωπικά την τρέλα που σου έρχεται από το κλάμα του μωρού.
Δεν θα έχει επίσης πρόβλημα να νομιμοποιήσει την παρένθετη μητρότητα. Δεν ξέρει τι είναι να έχεις μωρό στην κοιλιά σου για 9 μήνες, να το ταΐζεις από το αίμα σου τόσο καιρό, να κουνιέται, να σε κλωτσάει (από μέσα προς τα έξω) και μόλις το γεννήσεις να το παραδώσεις σε αυτούς που το πλήρωσαν. "Δεν είναι δίκαιο" είπε η Κλόε Καρντάσιαν για το μωρό που η ίδια παρήγγειλε σε παρένθετη μητέρα. Το είπε γιατί πέρασε μια εγκυμοσύνη η ίδια, πριν αποφασίσει την επόμενη να την κάνει με το σώμα μιας άλλης.
Η Υπουργός θα αποδειχθεί ο,τι πρέπει για την θέση: η τέλεια γαϊδούρα που θα βγάλει την μπουκιά του ψωμιού από το στόμα του Ρομά που ζει στην σκηνή και θα την βάλει πλάγια στο στόμα των πλούσιων μωρών, π.χ μέσω φοροαπαλλαγών στην παρένθετη μητρότητα για όσους ναι μεν έχουν το όμορφο greige σαλόνι, αλλά θέλουν κι ένα ροδαλό μωράκι να ακουμπήσουν πάνω του.
Follow the money και θα δείτε τι θα κάνει η καινούργια Υπουργός.
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK