Χιουμοράκια -σκαλιά μισογυνισμού

 



Στην 1η φωτογραφία βλέπετε ένα αστείο που κυκλοφόρησε πρόσφατα σε χιουμοριστική σελίδα του Fb: "Αγόρια, ρομαντικό είναι να μην έχεις μάτια και σφαλιάρες για άλλο κώλο". Το αστείο φαίνεται σαν να βγήκε από γυναικείο μυαλό. 



Όπως όλες οι γουρουνιές,  είναι αντρικής εμπνεύσεως. Περίπου το 2016 το συνέταξε κάποιος Βασίλης,  και  παρουσίασε τον σαδισμό του με έξυπνο τρόπο,  μεταμφιέζοντας έτσι την δική του ανωμαλία σε μοντέρνα μορφή ρομαντισμού και την γυναίκα που σχετίζεται μαζί του ως εξαιρετικά τυχερή. Γιατί ναι μεν του Βασίλη δεν του σηκώνεται αν δεν βαράει την γυναίκα στο σεξ, όμως με σωστή συμπεριφορά κάποια τυχερή θα πετύχει ο Βασίλης να βαράει μόνον αυτή. Ο Βασίλης όλα αυτά τα έκανε με ανωνυμία, εννοείται, ένας κάποιος Vasilis_tag Τρεχαγυρευόπουλος. Δεν βγήκε να πει στο γραφείο του, στην οικογένειά του, στον παπά της Ενορίας, στις γυναίκες που γνωρίζει στα καφέ "Ναι ρε, εγώ βαράω τις γυναίκες στο κρεβάτι, έτσι μόνο καυλώνω".

Το αρχικό "αστείο" του συντάκτη Βασίλη είχε τρομερή επιτυχία. Οπως βλέπετε κοινοποιήθηκε σχεδόν 8 χιλιάδες φορές, διότι υπάρχουν πολλοί που ονειρεύονται όλες οι γυναίκες να δέχονταν το ξύλο στο κρεβάτι κι αυτό το αστείο βοηθάει να κανονικοποιηθεί το ξύλο, αν όχι παντού (διότι δυστυχώς ο νομοθέτης προέβλεψε να το απαγορεύσει), τότε  τουλάχιστον εκεί που "ο καθένας κάνει ό,τι θέλει". Οι άντρες δεν μπορούν να χτυπάνε τις γυναίκες τις άλλες ώρες γιατί κινδυνεύουν με καταγγελίες κλπ, μπορούν όμως να παρουσιάσουν το ξύλο στο σεξ ως παιγνίδι -που μάλιστα γίνεται με "σεβασμό προς την γυναίκα", "με ασφάλεια", "με συναίνεση", κλπ.

Μετά από 8.000 κοινοποιήσεις, σήμερα οποιοσδήποτε βλέπει το αστείο το προσπερνάει γρήγορα γιατί το έχει ξαναδεί άλλες 30 φορές, έχει εξοικειωθεί με την συγκεκριμένη φράση.  Δεν αναρωτιέται πια "Τι λέει το σούργελο, οι ρομαντικοί δίνουν λουλούδια, όχι σφαλιάρες". Έφτασε λοιπόν ώρα για το επόμενο στάδιο του μισογυνισμού: το αστείο μεταμορφώνεται πάλι, εικονογραφείται με μια γυναίκα Βικτωριανής Εποχής και τα λόγια φαίνεται πως βγαίνουν από τα χείλη της. Δεν είναι οι άντρες που παρουσιάζουν το αποκλειστικό ξύλο ως ρομαντισμό, είναι οι γυναίκες αυτές που επιδιώκουν το ξύλο ως δείγμα ενδιαφέροντος από τον καλό τους.

Η σελίδα που παρουσιάζει το αστείο με την καινούργια του μορφή, το έχει κάνει αυτό με δική της πρωτοβουλία και κατασκευή της εικόνας. Όπως βλέπετε, γνωρίζει ποιός έφτιαξε το αρχικό αστείο και τι έλεγε ακριβώς, διότι  μνημονεύει τον Βασίλη στην ανάρτηση. Οι διαχειριστές της σελίδας με δική τους απόφαση βάζουν στα χείλη των γυναικών μισογυνικά λόγια, και μάλιστα ως συμβουλή και παραίνεση προς τους άντρες, μην τυχόν και μείνει πουθενά κανένας κανονικός ρομαντικός άντρας. Εάν ήταν τόσο μισογύνηδες όσο ο Βασίλης, θα έβαζαν έναν άντρα της Βικτοριανής Εποχής να λέει τα αρχικά λόγια. Όμως, όχι, είναι πιο μισογύνηδες από τον Βασίλη, προσπαθούν να γελάσουμε όλοι μαζί με τις γυναίκες που επιθυμούν οι ίδιες τον εξευτελισμό τους στο σεξ. 

Και τα καταφέρνουν αρκετά: 656 καρδούλες και like και 37 κοινοποιήσεις σε αυτήν την μορφή αστείου, του 2023, την εξελιγμένη σε σχέση με το 2016.

Ξέρω πώς θα είναι το αστείο το 2030, όπως το βλέπετε στην 3η φωτό. Το βρίσκετε υπερβολικό; Θα περιμένουμε και θα δούμε, εγώ δεν βιάζομαι. Θα κρατήσω την ανάρτησή μου αποθηκευμένη και σε 7 χρόνια θα τα ξαναπούμε. 

Κυρίες και κύριοι, πρέπει να το καταλάβετε: δεν υπάρχει όριο στο πόσος μισογυνισμός επιτρέπεται να δημοσιοποιηθεί στα ΜΜΕ και στα social media, γιατί δεν υπάρχει όριο στον μισογυνισμό των μισογύνηδων.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK