Οι ψευδείς καταγγελίες για παρενόχληση

 

Ο ευρωβουλευτής του Σύριζα Αλέξης Γεωργούλης, από εχθές κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση της επίσης ευρωβουλευτού Ελένης Χρονοπούλου. Οι αρχές του Βελγίου σκοπεύουν να ζητήσουν την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, ο Γεωργούλης παραιτήθηκε από την Ευρω-ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τον διέγραψε από τα μέλη του. Ορισμένοι λοιπόν ρωτούν γιατί τέτοια βιασύνη να "καταδικαστεί' ο Γεωργούλης, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα των αρχών και χωρίς να έχει καταδικαστεί από την τακτική δικαιοσύνη. 

Δεν υπάρχει καμιά βιασύνη, η καταγγελία εναντίον του ευρωβουλευτού έγινε όταν συνέβη το περιστατικό, πριν 3 χρόνια. Σε σχετική ερώτηση του Παπαδημούλη, ο ηθοποιός διέψευσε τις φήμες -για τις οποίες η Αστυνομία του Βελγίου έχει σήμερα αρκετά δεδομένα ώστε να τον παραπέμψει σε δίκη. Σε αυτά τα 3 χρόνια φαίνεται πως ο Γεωργούλης παρενόχλησε κι άλλη γυναίκα, που επίσης τον κατήγγειλε. 

Κάποιοι προσθέτουν πως γενικά αυτές οι ιστορίες με το me too παράγιναν: ο Γεωργούλης είναι όμορφος κι επιτυχημένος, τι ανάγκη έχει να επιτεθεί σε κάποια; Τον επιθυμούν ήδη πάρα πολλές. 
Σίγουρα τον επιθυμούν πολλές, όμως τον επιθυμούν όλες όσες επιθυμεί αυτός; Προσωπικώς μπορώ να σκεφτώ χίλους λόγους που μια γυναίκα ΔΕΝ θα ανταποκριθεί στο ενδιαφέρον του, ας πούμε:
1) της αρέσουν οι ξανθοί
2) την αρέσουν μόνο οι ροκάδες, ή
3) μόνο όσοι ακούν κλασική μουσική
4)έχει διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις από τον Γεωργούλη, επομένως δεν μπορούν να συνεννοηθούν στα κοινωνικά ζητήματα
5) έχει διαφορετική ανατροφή από την Γεωργούλη και δεν μπορούν να συνεννοηθούν σε τίποτα
6) είναι vegan κι εκείνος κρεατοφάγος
8) είναι θρησκευόμενη κι εκείνος είναι άθεος
και τέλος
9) η γυναίκα έχει δεσμό με κάποιον.

Αφησα τον δεσμό τελευταίο, γιατί είναι συνηθισμένος λόγος που οι γυναίκες δεν ανταποκρίνονται στο φλερτ ενός άντρα -όσο σπουδαίος κι αν είναι- όμως οι υπόλοιποι λόγοι είναι επίσης κοινοί για τις γυναίκες. 
Ακόμη και για κάτι απλό, περιστασιακό, π.χ. για σκέτο σεξ;
Ναι, ακόμα και για σκέτο σεξ. 
Απλούστατα δεν τους κάνει κλικ ο άντρας που ακούει ροκ, όταν αυτές ακούνε κλασσική μουσική. 
Απλούστατα δεν βλέπουν ωραίο όποιον δεν είναι ξανθός. Απλούστατα, δεν θέλουν να τις αγγίξει άνδρας με διαφορετικές πολιτικές θέσεις. 
Απλούστατα έχουν περιθώριο επιλογής και διαλέγουν ανάμεσα από πολλούς αυτόν που ταιριάζει στα προαπαιτούμενα. 
Απλούστατα, ακόμα και χωρίς περιθώριο επιλογής, υπάρχουν γυναίκες που δεν υποκύπτουν σε τίποτα για ένα σκέτο σεξ -γι αυτό και ζουν εθελοντικά σε αγαμία. 
Λέτε ότι όλες αυτές είναι απλούστατα τρελές; Εστω ότι είναι. Υπάρχουν πάντως, αυτό έχει σημασία.
Άραγε ο Γεωργούλης τι κάνει όταν συναντάει μια τρελή που δεν τον θέλει, αντέχει την απόρριψη ή παραφέρεται, υποχωρεί ή επιμένει; Σύμφωνα με τις καταγγελίες,  επιμένει και  επιτίθεται στην γυναίκα. 

Ναι. Πιστεύουμε εκ προοιμίου στις καταγγελίες κι όχι στην αθωότητα του Γεωργούλη. Εχουμε βρεθεί στην θέση των παρενοχλούμενων, γνωρίζουμε πόσο κουράγιο θέλει η καταγγελία, η οποία κατά 99% δεν καταλήγει πουθενά -γι αυτό γίνεται τόσο σπάνια. Γνωρίζουμε επίσης ότι οι κακοποιητικοί και παραβιαστικοί άντρες, επειδή δεν καταγγέλλονται καν, αλλά κι όταν καταγγελθούν δεν τιμωρούνται, το ξανακάνουν. Δεν είναι έκπληξη η 2η καταγγέλλουσα για τον Γεωργούλη, μπορεί να βρεθεί 3η, 4η κ.ο.κ, με αφορμή αυτήν την 1η περίπτωση που δημιοσιοποιήθηκε -όπως έγινε με τον Φιλιππίδη, τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, τον Λιγνάδη, προπονητές κλπ. 
Ναι. Θα δούμε κάποτε τα αποτελέσματα της έρευνας. Αλλά έως τότε, είμαστε με το μέρος της καταγγέλλουσας. Την δική της εμπειρία έχουμε ζήσει, γι αυτό ταυτιζόμαστε και της συμπαραστεκόμαστε.

Τώρα αν τυχόν υπάρχουν στην χώρα μας άντρες που κατηγορήθηκαν ψευδώς από γυναίκες για παρενόχληση,  ορίστε: μπείτε ο ένας πίσω από τον άλλον σε μια σειρά, να δούμε πόσοι είστε. 
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK