ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΓΥΜΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ;

 

Ορίστε μια ιδιωτική ομάδα στην πλατφόρμα Τελεγκραμ με 15.000 μέλη, άντρες, που ανταλλάσουν γυμνές φωτογραφίες των πρώην τους. Δωρεάν; Με κάποια αμοιβη; Ποιος να ξέρει...

Η είσοδος στην ομάδα γίνεται με μια γυμνή φωτογραφία πρώην, δηλαδή έχουμε εκεί μέσα φωτογραφίες από τουλάχιστον 15.000 γυναίκες, μπορεί κι 100.000, γιατί γυμνές φωτογραφίες συλλέγονται στα κινητά ανδρών εδώ κι ορισμένα χρόνια. Εάν κάποιος γνωρίστηκε στενά με 10 κοπέλες, μπορεί να έχει φώτο από τις 8.
Ξέρω τι θα μου πειτε: να βρούμε ποιοι είναι οι διαχειριστές, ποια τα μέλη, αυτό που κάνουν είναι παράνομο, έχει ως αποτέλεσμα την διαπόμπευση των γυναικών, Πατριαρχία κλπ.
Σωστά είναι όλα αυτά, όμως δεν είναι το σημαντικό. Η διαπόμπευση συμβαίνει πράγματι αλλά δεν είναι το μεγάλο ζήτημα διότι είναι προσωρινή. Κρατάει ένα χρόνο, δύο χρόνια, πεντε; Σε κάποια μικρά μέρη σε αναγκάζει να φτάσεις στην εσωτερική μετανάστευση και να μετακομίσεις σε νέα πολη; Ναι, αυτά συμβαίνουν, όμως κάποτε όλα περνάνε, γι αυτό δεν είναι σημαντικά.
Σημαντικός είναι ο λόγος για τον οποίο βγάλαμε και στείλαμε την γυμνή φωτογραφία. Αυτός είναι στο κεφάλι μας κι είναι μόνιμος. Με κάποιο τρόπο επιθυμήσαμε να μετατραπούμε εμείς σε πορνοσταρ για κάποιον. Η ιδιωτική πορνοσταρ του, η δική του. Δοκιμάσαμε έναν άρρητο ανταγωνισμό με τις επίσημες πορνοστάρ και προς στιγμήν -έστω ότι- κερδίσαμε: γίναμε εμείς η εικόνα με την οποία κάποιος αυνανιζεται.
Ναι.
Και λοιπόν;
Από πότε οι πορνοστάρ και το αποτέλεσμα τους είναι στόχος μας;
Ποιος μας έπεισε ότι είναι κολακευτικό να αντικαταστήσουμε το επίσημο πορνό στην ζωή καποιου;
Μάλλον το ίδιο το πορνό που κι εμείς καταναλώνουμε.
Μάλλον η γενικευμένη πορνοποιηση των πάντων που την έχουμε αγκαλιάσει,
π.χ. οι διαφημίσεις χάμπουργκερ που δείχνουν ένα ορθάνοιχτο γυναικείο στόμα πασαλειμμενο με μαγιονέζα και το γιγάντιο λουκάνικο έτοιμο να μπει στο στόμα.
π.χ. οι διαφημίσεις μαγιό που έχουν το κορίτσι με ανοιχτά πόδια να τραβάει τα κορδόνια κι η κάμερα να στοχεύει το αιδοίο
Το onlyfans που πλασάρεται ως τρόπος επιβίωσης, χωρίς να σηκώνεται ούτε μια φωνή αντίδρασης.
Η κονσομασιόν σε μπαρ που κάποιοι λένε ότι είναι λειτούργημα και δεν κουνιέται βλέφαρο.
Φυσικά, εννοείται, όλα αυτά με την βοήθεια του τελευταίου κύματος φεμινισμού, που λουζομαστε τα αποτελέσματα του ως συνέπειες στην πράξη.
Η γενικευμένη πορνοποιηση, δηλαδη η αποδοχή της σκέψης ότι η παρουσια μας στην γη δικαιωνεται μεσω εξαιρετικών σεξουαλικων επιδόσεων, είναι ο λόγος που βγαίνουν οι φωτογραφιες. Παλέψαμε για καμιά 60 χρόνια οι άντρες να μην μας βλέπουν σαν αιδοία που περπατάνε στον δρόμο. Τώρα κάνουμε ο,τι μπορούμε για να αποδείξουμε ότι η κάθε μία είναι το καλύτερο αιδοίο που περπατάει.
Δεν μας φταίει η Πατριαρχία, μας φταίει το κεφάλι μας. Έχουμε ευθύνη για τον ρόλο που επιλέγουμε να παίξουμε. Γι αυτό ας μην επικεντρωνόμαστε στο ποιοι δημοσιεύουν τις φωτογραφίες μας. Ας εστιάσουμε στο γιατί τις βγάλαμε. Αυτό είναι το πρόβλημα. Αυτό πρέπει να αποτινάξουμε.
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK