ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΤΡΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ

 


Αλλος ένας "πατέρας" που προκειμένου να εκδικηθεί την σύζυγο που τον χώρισε, αποφάσισε να σκοτώσει τα μικρούλια δίδυμα που έκανε μαζί της δηλητηριάζοντας τα με υγραέριο. Μάλιστα, είχε και δεύτερη φιάλη υγραέριο στο πορτμπαγκάζ, μην τυχόν κι η πρώτη δεν έφτανε.

Αλλος ένας που θα βγουν διάφορα βλήματα να πουν ότι ήταν μια χαρά άνθρωπος έως χτες, αλλά τρελάθηκε όταν η βρωμιαρα αποφάσισε να τον παρατήσει ΚΑΙ να του πάρει τα παιδιά του. Το πατρικό ένστικτο τον τύφλωσε.
Πού τα λέτε αυτά; Δεν υπάρχει πατρικό ένστικτο.
Στις πολύ καλές περιπτώσεις ανδρών έχουμε κάποιους που λόγω γενικότερης σοβαρότητας του χαρακτήρος τους, αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων τους -δηλαδή του σεξ, αυτή είναι η πράξη που δημιουργεί παιδί- κι από κει και πέρα, σκοντάφτοντας και στραβοπατώντας κάνουν ο,τι μπορούν για να μεγαλώσει το παιδί. Αυτοί είναι οι επονομαζομενοι "πολύ καλοί μπαμπάδες", διότι δεν περιμένει κανείς τίποτα από τον μπαμπά, το να παραβρίσκεται εν μέρει, είναι υπεραρκετό. Ωστόσο ακόμα κι οι καλοί, έπρεπε να δούμε πόσο καλοί θα ήταν εάν το παιδί έπρεπε υποχρεωτικά να πάρει το επίθετο της μάνας. Οι μανάδες φέρονται γονεϊκά στο παιδί ΧΩΡΙΣ το παιδί να έχει το όνομα τους.
Στις μέτριες περιπτώσεις έχουμε το συνηθισμένο πατριαρχικό, φεουδαρχικό, σκατά στα μούτρα του "θέλω να αφήσω τον σπόρο μου στην Γη". Δυστυχώς αυτό το κίνητρο είναι ήδη ελαττωματικό, του λειπει η ανιδιοτέλεια, γι αυτό κι άλλες φορές πάει καλά, άλλες φορές πάει κατά διαόλου. Το αίσθημα ιδιοκτησίας δεν αρμόζει στις σχέσεις ανθρώπου προς άνθρωπο, μόνο ανθρώπου προς πράγμα. Γι αυτό έχει ως αποτέλεσμα άλλες φορές οι μπαμπάδες να φέρονται στο παιδί σαν να είναι ένα πολύτιμο πράγμα (υπό τον όρο ότι συμπεριφερεται κατά τα σχέδια του μπαμπά, αλλιώς έξω από το σπίτι), άλλες φορές σαν να είναι πράγμα προς χρήση (π.χ. να κάνουν σεξ μαζί του, να το στέλνουν για δουλειά και να του παίρνουν τα λεφτά, να το εκδίδουν, να το πουλάνε σε σκλαβοπάζαρα), κι άλλες φορές πράγμα α-χρηστο που εξοντώνουν για διαφορές, γιατί έφερε αντίρρηση, γιατί ντρόπιασε την οικογένεια, γιατί πήρε το μέρος της μαμάς, γιατί έτσι θα εκδικηθούν την σύζυγο κλπ.
Εδώ έχουμε έναν πατέρα χωρις καθολου πατρικο ένστικτο, έναν από τους πολλούς που το μόνο που δεν σκέφτεται είναι τα παιδιά του -ορίστε, να τος που σχεδιαζε να τα σκοτώσει. Ίδιοι είναι κι αυτοί που σκοτώνουν την μητέρα αφήνοντάς τα παιδιά ορφανά. Ίδιοι είναι κι οι αστυνομικοί που δεν σκότωσαν κανέναν, αλλά όταν ο άντρας της σκότωσε την Νεκταρία κι απειλούσε να αυτοκτονήσει πέφτοντας στον γκρεμό, φώναξαν τον γιο να τον μεταπείσει. Γιατί τηλεφώνησαν στον γιο, πώς δεν σκέφτηκαν ότι ο γιος δεν θα επιθυμεί να τον διασώσει αφού μόλις του δολοφόνησε την μάνα; Δεν το σκέφτηκαν διότι στον νου τους, ο γιος ανήκει κάπου κι ανήκει στον πατέρα, όχι στην μάνα. Η μάνα ήταν το μέσον για να έρθει το παιδί στην ζωή, ενώ ο πατέρας ήταν ο γεννήτορας. Την διαδεδομένη αυτή αντίληψη περιέγραψε πολύ γλαφυρά ο δημοσιογράφος-ενεργός πατέρας που διεκδικούσε την επιμέλεια των παιδιών, αλλιώς την διακοπή της διατροφής διότι ήταν "πολύ υψηλό τίμημα για 9 μήνες νοίκι", νοίκι τής μήτρας της γυναίκας του εννοεί. Αυτό είναι οι γυναίκες για πολλούς άντρες, η μήτρα που φέρνει στον κόσμο τα αντίγραφά τους.
Δεν υπάρχει πατρικό ένστικτο. Υπάρχει το αίσθημα της ιδιοκτησίας. Δεν τρελάθηκε ο αξιωματικός της αεροπορίας όταν η βρωμιάρα αποφάσισε να τον χωρίσει ΚΑΙ να του πάρει τα παιδιά του. Τρελάθηκε όταν αποφάσισε να τον χωρίσει και να του πάρει τα παιδιά ΤΟΥ. Τα δικά του, το κτήμα του, την ιδιοκτησία του. Να τον χωρίσει αυτή, που ήταν κι αυτή κτήμα του...
...αλλά οι νόμοι είναι άδικοι, την αφήνουν να φύγει και της δίνουν και τα παιδιά. Περίεργο πράγμα που δίνουν τα παιδιά σε εκείνον που είχε το αυγό και τα είχε στην κοιλιά του τόσους μήνες, κι όχι σε εκείνον που συνεισέφερε τον σπόρο. Λίγο πράγμα είναι ο σπόρος;
Δεν υπάρχει πατρικό ένστικτο, ο σπόρος δεν δημιουργεί πατρικό ένστικτο, το βλέπουμε. Αν δημιουργούσε, δεν θα είχαμε αυτές τις φρίκες ολούθε στην Γη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK