Οι ιδιωτικές εταιρείες και το "ανθρώπινο λάθος"

 


Η Ηellenic Train στην οποία ανήκει ο σιδηρόδρομος μεταφοράς επιβατών κι εμπορευμάτων,  είναι ιδιωτική εταιρεία. 

Τι δουλειά έχει η ιδιωτική εταιρεία με αγαθά; Οι εταιρείες πρέπει να δραστηριοποιούνται μόνο με εμπορεύματα, δηλαδή με ρούχα, με κολόνιες, με έπιπλα, με πράγματα που ΔΕΝ είναι απαραίτητα για την διαβίωσή μας, όχι με αγαθά. Το κέρδος ΔΕΝ μπορεί και δεν πρέπει να είναι ο  γνώμονας δράσης του επικεφαλής του κάθε αγαθού, αφού χρειαζόμαστε πρόσβαση όλοι μας σε αυτά  αλλά διασφαλίζοντας  προσιτή τιμή και υψηλής ποιότητας υπηρεσία-αγαθό. 

Ορίστε πού καταντήσαμε με το ρεύμα, τις συγκοινωνίες, το τηλέφωνο και παρά τρίχα το νερό στα χέρια ιδιωτικών εταιρειών: όλο κι ακριβότερα τα αγαθά, αρκετοί τα πλησιάζουν μέσω κρατικών επιδοτήσεων (των διαφόρων pass), δηλαδή την επιδότηση των ιδιωτικών εταιρειών μέσω της δικής μας  φορολόγησης, πουθενά δεν μπορούμε να βρούμε το δίκιο μας και κανένας δεν είναι υπεύθυνος όταν κάτι πάει κατά διαόλου -όπως τώρα.

Ο Πρόεδρος της "Ελληνικής εταιρείας" Hellenic Τrain,  Dario Lo Bosco κι ο διευθύνων σύμβουλος Maurizio Capotorto, κοιμούνται στο σπιτάκι τους, ποιός ξέρει σε ποια χώρα της Ευρώπης, την ώρα που δεκάδες επιβάτες  πεθαίνουν και πολλές άλλες δεκάδες ακρωτηριάζονται στην σύγκρουση των τραίνων στην Λάρισα. Κι ο Υπουργός Υγείας Πλεύρης, πονόψυχος και ευαίσθητος, αληθινή ψυχούλα, τρέχει στο νοσοκομείο Λάρισας να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Αύριο, μεθαύριο, θα έχει καμιά προεκλογική ομιλία και πάρτι με ψηφοφόρους Κολωνακίου (Α' Αθηνών) κι η ζωή του θα συνεχιστεί πολύ ομαλά.

Συνέλαβαν τον σταθμάρχη της Λάρισας, για σοβαρή αμέλεια κι ασφαλώς θα εντοπίσουν αυτόν τον έναν (1) εργαζόμενο στην Ηellenic Τrain που έκανε τα "ανθρώπινο λάθος". Επρεπε να συλλάβουν τον Χατζηδάκη, τον γνωστό ως Σούπερμαν, που όχι από αμέλεια αλλά με ξεκάθαρο δόλο ιδιωτικοποίησε την ΟΣΕ και την ΔΕΗ,  έκλεισε την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ κι έκανε τα αδύνατα δυνατά για να καταργήσει το οκτάωρο και να χαρίσει τον ΕΦΚΑ σε ιδιώτες. Γιατί, ποιό άλλο θα ήταν το αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης,  εκτός από την συμπίεση του κόστους, με εξαντλητικά ωράρια των εργαζόμενων, χαμηλότερης ποιότητας συντήρηση της υποδομής τους κλπ; Το έργο το έχουμε δει ήδη σε άλλες χώρες της Ευρώπης που ιδιωτικοποίησαν τα αγαθά και στην συνέχεια τα κρατικοποίησαν πάλι, π.χ στην Αγγλία. Δεν ήταν ανάγκη να θρηνήσουμε θύματα στην Ελλάδα για να καταλάβουμε ότι είναι υποχρέωση του Κράτους να παρέχει τα αγαθά με ασφάλεια και σε αφθονία στους πολίτες του. 

Οι εκλογές είναι κοντά. Η ανταμοιβή των υπεύθυνων για την άθλια κατάσταση της πλειοψηφίας πλησιάζει. 

(Στην φωτό η τούρτα- έκπληξη που παρήγγειλε η συνεργάτης του Χατζηδάκη,   Πόπη, για τα περσινά του γενέθλια)



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK