Τα αστειάκια για τους πρώην

 


Μια ευχή για την καινούργια χρονιά που φαίνεται αστεία εκ πρώτης όψεως:
"Για το 2023 σας εύχομαι να είστε πάντα κούκλες όταν συναντάτε πρώην κι αυτοί σαν γ@μώ το κέρατο τους".
Είναι μια ευχή σαχλή και ταυτόχρονα μισογυνική διότι διαιωνιζει τον μύθο ΤΗΣ πικρόχολης πρώην. Εκείνης που την εγκατέλειψαν, που για κάποιο λόγο δεν το ξεπέρασε, ακόμα σκέφτεται τους πρώην και ζει σε κάποιο είδος αντιπαλότητας μαζί τους.
Η ιδέα ότι οι γυναίκες γίνονται εμμονικές με τους δεσμούς τους κυκλοφορεί και διαιωνίζεται κυρίως χάρη στην λογοτεχνία και τις ταινίες που γράφονται από άντρες. Είναι παρόμοιας φύσης με την εξίσου μισογυνική ιδέα του "πρώτου" που μένει πάντα αξέχαστος. Πάει χέρι-χέρι με την αντίληψη πως γενικώς η ζωή των γυναικών διαμορφώνεται από τους άντρες, η σκέψη τους περιστρέφεται κυρίως γύρω από τον εκάστοτε άντρα κλπ.
Στην πραγματική ζωή δεν επαληθεύεται τίποτα από αυτά. Ουτε ξερω πού ζουν οι εμμονικες γυναικες, σε αλλη χωρα προφανώς. Προσωπικώς δεν θυμάμαι ποτέ νοσταλγική αφήγηση γνωστής μου για το πρώτο της αγόρι κι ουδέποτε παρατήρησα γυναίκα να μιλάει σημαντικό χρόνο για τον πρώην που την εγκατέλειψε -βασικά ούτε για τον τωρινό. Γενικώς οι γυναίκες φαίνονται πιο συγκροτημένες προσωπικότητες σε όλη τους την ζωή και με περισσότερα ενδιαφέροντα από τους άντρες. Ο,τι κι αν τους συμβεί κρατάνε το κεφάλι τους μαζεμένο και ποτέ π.χ. δεν συναντάμε κάποια που πίνει όλη μέρα και κλαίει διότι την εγκατέλειψαν -ενώ γνωρίζουμε πολλούς άντρες που κάνουν παρόμοιες κινήσεις ή και χειρότερες, π.χ. αυκτονούν.
Για την ιδέα που εμπεριέχει η φώτο, η γυναίκα να εμφανίσει αντιπαλότητα με τον πρωην στον τομέα της εμφάνισης ειδικά, δεν έχω να πω τίποτα, μόνο σε αστείο μπορεί να την δούμε. Ετσι κι αλλιώς οι γυναίκες στην πλειοψηφία τους είναι πιο όμορφες από κάθε δεσμό τους, τόσο όταν έχουν τον δεσμό, όσο και μετά. Αυτες το γνωρίζουν, εμεις το γνωριζουμε, ολοι το γνωριζουν. Αλίμονο αν αναζητούσαμε στο οπτικό μας πεδίο αντρικά μούτρα για να ευφρανθούν τα μάτια μας, θα είμαστε συνέχεια σε σύνδρομο στέρησης!
Καταλαβαινω ότι πολλοί δεν βλέπουν τίποτα μισογυνικό σε αυτό το αστείο, το πολύ-πολύ να βλέπουν μια σαχλαμάρα. Ναι, αλλά αυτήν την σαχλαμάρα την είδατε ποτέ γραμμένη με άντρα πρωταγωνιστή;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK