Ο πατέρας που δεν πρόλαβε

 


Διαβάσαμε πρόσφατα την είδηση της 29χρονης μητέρας που πέταξε το ενός έτους κοριτσάκι της στον ποταμό Αλιάκμονα. Το μωρό πνίγηκε κι η ίδια συνελήφθη, ισχυριζόμενη ότι δεν το πεταξε αλλά της ξέφυγε μπουσουλώντας ενώ η ίδια μιλούσε στο τηλέφωνο. Προς το παρον δεν ξέρουμε τι έγινε.
Ξέρουμε όμως άλλα δεδομένα της υπόθεσης, π.χ. ότι η μητέρα είχε σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, δηλαδή είχε νοσηλευτεί τουλάχιστον 10 φορές σε ψυχιατρική κλινική κι έπαιρνε επί χρόνια ψυχοφάρμακα
Δυστυχώς η ψυχική ασθένεια δεν είναι λόγος να μην τραβά την προσοχή των ανδρών η γυναίκα. Αν είναι όμορφη, οπωσδήποτε είναι επιθυμητή. Όχι ως σύζυγος κάποιου και μάνα των παιδιών του -όχι βέβαια! Επιθυμητή για σκέτο σεξ, εννοώ.
Βέβαια το σεξ είναι ο τρόπος με τον οποίο δημιουργούνται τα παιδιά εαν 1) η γυναίκα είναι νέα και γόνιμη, 2) ο άντρας σκοπεύει να εκσπερματώνει εντός του κόλπου της.
Μα είναι δυνατόν όποιος δεν θέλει να κάνει παιδιά μαζί της, να εκσπερματώνει στον κόλπο της, δίπλα στο ωάριο της; Είναι δυνατόν διότι απλούστατα δεν τον ενδιαφέρει τι θα κάνει με ένα μωρό στην κοιλιά, η γυναίκα η κούκλα αλλά ψυχικώς ασθενής. Πώς θα φέρει εις πέρας την εγκυμοσύνη, πώς θα μεγαλώσει το μωρό, πώς θα το αναθρέψει, θα το μεγαλώσει ή θα το πνιξει; Δεν τον ανησυχεί τίποτα από αυτά, ο άντρας θέλει να κάνει το σεξ του γούστου του, το ωραίο, το ανέμελο, χωρίς περιορισμούς. Εξαλλου το λένε οι λαϊκοί μύθοι, ο άντρας είναι προγραμματισμενος βιολογικά να σκορπά το σπέρμα του όσο μπορεί πιο πολύ, διότι μέσω των απογόνων του κατακτά την Γη!
Στην περίπτωση μας αυτός ο πατέρας δεν θα κατακτήσει την Γη διότι ο απόγονος του δεν επέζησε. Ναι μεν η γυναίκα πέρασε την εγκυμοσύνη μόνη της στο σπιτάκι του παππού της, ναι μεν γέννησε μόνη της και δήλωσε το μωρό "αγνώστου πατρός"στο μαιευτήριο, ναι μεν το έφτασε ενός έτους κι όπως λένε οι κοινωνικές υπηρεσίες Πρόνοιας ηταν παντα φροντισμενο, καθαρό και ταϊσμένο, αλλά ο ψυχικός της κόσμος δεν άντεξε άλλο την ταλαιπωρία του μωρού: Το άφησε να πνιγεί στον Αλιάκμονα.
Ο πατέρας του μωρού στο άρθρο της φωτογραφίας κάνει δηλώσεις. "Πάει το παιδί μου, δεν θα το ξαναδώ". Εννοεί όχι να το ξαναδεί μέσα στο κοινο τους σπίτι, εκεί που πρεπει να βρίσκεται ο πατερας ενος μωρού, αλλα σε κάτι επισκέψεις που έκανε το μωρό στο σπίτι του. Λέει ακόμα "ΘΑ πήγαινα δικαστικά να το διεκδικήσω αλλά δεν πρόλαβα". ΘΑ πήγαινε, αφού πρώτα το αναγνώριζε, αλλά ούτε την αναγνώριση πρόλαβε -ένα ολόκληρο χρόνο μετά την γέννηση- διότι είχε πολλές άλλες ασχολίες. Τωρα ούτε στην κηδεία δεν του επέτρεψαν να παραβρεθεί. Λογικό. Υπάρχει κάποια απόδειξη ότι συνδέεται αυτός ειδικά με το μωρό;
Η μάνα του πατέρα, η ας πούμε γιαγιά, επίσης κάνει δηλώσεις. Σε σπαρακτικό τόνο ρωτάει την 29χρονη "Γιατί τους το έκανε αυτό, γιατί σκότωσε το κοριτσάκι;".
Κυρία μου γιατί ρωτάς την 29χρονη ξένη γυναίκα; Να ρωτήσεις τον γιο σου που είναι δικός σου. Να του πεις:
"Γιατί παιδί μου δεν πρόλαβες;"
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK