1000+ κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης κατά αστυνομικών

 

Πρόσφατα στην Αγγλία αποκαλύφθηκε περίπτωση αστυνομικού που επί 20 χρόνια βίαζε και κακοποιούσε τις γυναίκες που γνώρισε μέσω ιστοσελίδων γνωριμιών (dating websites). Αυτήν την στιγμή ο Ντέιβιντ Κάρικ κατηγορείται για 87 κακουργήματα, μεταξύ αυτών 48 βιασμούς γυναικών.

Η τακτική του Κάρικ ήταν η αναμενόμενη για το επάγγελμά του: Βίαζε προτείνοντας το υπηρεσιακό του όπλο και στην συνέχεια απειλούσε τα θύματα πως αν μιλήσουν θα τα σκοτώσει και θα εξαφανίσει το πτώμα τους. Όπως έλεγε "το ξέρεις ότι μπορώ να το κάνω". 
Φυσικά, ναι, μπορούσε να το κάνει, διότι διέθετε μια κάποια γνώση των επαγγελματικών μυστικών εξιχνίασης εγκλημάτων, η οποία θα τον βοηθούσε να αποφύγει τον εντοπισμό του -αν τυχόν σκότωνε κάποια. 
Δεν χρειάστηκε να σκοτώσει κάποια καμία, διότι ήταν όλες τόσο πολύ τρομοκρατημένες από τις πράξεις και τα λόγια του, που δεν διανοούνταν ούτε για αστείο να τον καταγγείλουν.  Εκτός της συμπεριφοράς του που ήταν η ίδια τραυματική,  ο Ντέιβιντ Κάρικ ήταν διακεκριμένος αστυνομικός κι εργαζόταν στην προσωπική ασφάλεια του Πρωθυπουργού, ως προσωπικό σε πρεσβείες κλπ. Κάθε γυναίκα καταλαβαίνει ότι είναι πολύ απίθανο να γίνει πιστευτός ο λόγος της, έναντι του λόγου άντρα που βρίσκεται στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, σε όλες τις χώρες της γης. 

Αποτέλεσμα της ατιμωρησίας ήταν με την πάροδο των ετών ο Κάρικ να κλιμακώνει την βία που ασκούσε. Κακοποιούσε ψυχολογικά και σωματικά τις γυναίκες που είχε ήδη βιάσει, π.χ. τις κλείδωνε γυμνές σε ένα μικρό ντουλάπι κάτω από την σκάλα του, ή ουρούσε πάνω τους, τους απαγόρευε να φάνε επί μέρες, ακόμα κα να μιλήσουν στο τηλέφωνο στα παιδιά τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις την σωματικό τραυματισμό των γυναικών -επιπλέον του βιασμού τους.

Τον Κάρικ τελικά κατήγγειλε τον Οκτώβριο του 2011 ένα θύμα του, αφού πήρε θάρρος από την καταδίκη στο Δικαστήριο του αστυνομικού Wayne Couzins που βίασε και σκότωσε άγνωστή του γυναίκα. 

Έτσι φτάνουμε στο σημαντικό, πώς κατάφερε πραγματικά να κάνει τόσα εγκλήματα ο δράστης και ποιοί τον στήριξαν: 
1) Τον στήριξε η Αστυνομία, στην αρχή της εγκληματικής του καριέρας. Ο Κάρικ που διορίστηκε το 2001, καταγγέλθηκε ήδη από το 2002 για ενδοοικογενειακή βία, αυτό όμως δεν εμπόδισε τους προϊσταμένους του να τον κρατήσουν στην θέση του, να του δώσουν θέση ένοπλου και μάλιστα να τον προωθήσουν στην φύλαξη του ίδιου του Πρωθυπουργού της Αγγλίας.
2) Τον στήριξε η Αστυνομία στην συνέχεια της εγκληματικής του πορείας. Παρά τις πολλές καταγγελίες για βία κατά την άσκηση των καθηκόντων του και το προσωνύμιο που του έδωσαν οι άλλοι αστυνομικοί "Μπάσταρδος Ντέηβ" λόγω της σκληρότητάς του προς τους πολίτες, εν τούτοις ουδείς αρμόδιος του αφαίρεσε το όπλο ή την πολύ υψηλή θέση. Ο Μπάσταρδος Ντέηβ αλώνιζε τόσο πάνω τα σώματα των πολιτών, όσο και στα σώματα των γυναικών.
3) Τον στήριξε η Αστυνομία έως και μετά την σύλληψή του, δηλαδή μετά την αρχική του ομολογία για 4 βιασμούς τον 10/2021. Εκείνη την στιγμή του στέρησαν τον μισθό, αλλά τον διατήρησαν στο προσωπικό του σώματος, και διέταξαν ένορκη διοικητική εξέταση εναντίον του για "απρεπή συμπεριφορά" (missconduct). Ο κατά συρροή βιαστής απολύθηκε από την Αστυνομία και προφυλακίστηκε 7 μήνες αργότερα, τον 05/2022, όταν ομολόγησε άλλους 22 βιασμούς. 

Επομένως όλα αυτά τα χρόνια και σε όλα τα εγκλήματά του τον στήριξε η ίδια η Αστυνομία. 

Άραγε η Αστυνομία προσφέρει την στήριξή της ειδικώς στον Κάρικ; Όχι. Την προσφέρει σε όλους τους αστυνομικούς. Όπως αποκαλύφθηκε, αυτήν την στιγμή που γράφεται το κείμενο υπάρχουν ανεξερεύνητες πάνω από 1600  καταγγελίες για βιασμούς γυναικών και ενδοοικογενειακή βίας, οι οποίες συνολικά αφορούν 1.071 αστυνομικούς -όλους από το εν ενεργεία προσωπικό. 

Νομίζω ότι ο Κάρικ μπορεί να είναι ένας ιδιαιτέρως ειδεχθής εγκληματίας, όμως το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στο άτομό του , αλλά στο ίδιο το Σώμα σώματος.  Δικαιούμαστε να κατηγορήσουμε ολόκληρη την Αστυνομία για συστημικό μισογυνισμό. 
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK