Πάγωσαν οι καταρράκτες του Νιαγάρα;

 

Γέμισε το ίντερνετ σήμερα με αναρτήσεις για τους παγωμένους καταρράκτες του Νιαγάρα. Πάγωσαν οι καταρράκτες, ναι ή οχι;
Οχι, δεν πάγωσαν. Το ίδιο το σάιτ Niagara Falls μας λέει πως η πάχνη και τα σταγονιδια του νερού σχηματίζουν μια λεπτή κρούστα πάγου στην επιφάνεια του νερού, κάτω από την οποία ο μεγάλος όγκος ύδατος συνεχίζει να ρέει.
Πιο κάτω μαθαίνουμε πως αυτό συνέβαινε συχνά από το 1880 έως το 1912 κι έγινε αγαπημένη διασκέδαση των ταξιδιωτών να πίνουν το ποτό τους ΠΑΝΩ σε μια παγωμένη γέφυρα, στήνοντας μέχρι και πρόχειρες καλύβες στην γέφυρα. Το 1912 τρία άτομα γλίστρησαν στον πάγο, πέφτοντας μέσα στους καταρράκτες. Απο τότε η προσέλευση στο κοινό απαγορεύτηκε τις μέρες του πάγου.
 
Πόσες φορές πάγωσαν έως τώρα εξωτερικά οι καταρράκτες του Νιαγάρα; Το σάιτ Worldatlas μας ενημερώνει ότι πάγωσαν πολλές φορές λιγότερο, αρκετές σε σημαντικό βαθμό, π.χ. το 1848, το 1906, το 1911, το 1912 με τα τρία θύματα που αναφέραμε, το 2014, 2017 και 2019. Ομως τον περισσότερο πάγο έως τώρα τον είχαν το 1848. Τότε είχε δημιουργηθεί κάποιο ειδος φράγματος πρωτύτερα στην ροή του νερού εμποδίζοντας το να φτάσει εως το σημείο της πτώσης κι ο παγος ειχε γινει τοσο παχύς που για 30 ολόκληρες ώρες δεν ακουγόταν ΚΑΘΟΛΟΥ ήχος νερού. Αυτό συνέβη πριν 174 χρόνια και δεν έχει ξανασυμβεί έως σήμερα.
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK