Το σιωπηλό #Balenciagagate

 

Στις 21 /10 ο οίκος μόδας Balenciaga διέκοψε την επαγγελματική του συνεργασία με τον ράπερ Kanye West, χωρίς επίσημη εξήγηση, όμως το τελευταίο Tweat του Kanye West που θεωρήθηκε αντισημιτικό φάνηκε σαν να είναι ο λόγος -η ρητορική μίσους δεν μπορεί να συγχωρεθεί από έναν οίκο μόδας με αρχές -τέλος! 

Στις 21/11 ο οίκος Balenciaga που αγανακτεί με την ρητορική μίσους κι διακόπτει επικερδείς συνεργασίες με διασημότητες επειδή αυτός είναι ο ηθικός δρόμος, λανσάρισε την διαφημιστική καμπάνια της συλλογής του Καλοκαίρι 2023. Στην σελίδα των αξεσουάρ/δώρων υπήρχαν πορνογραφικές εικόνες όχι για απλούς παιδόφιλους αλλά για kinky παιδόφιλους: δυό κοριτσάκια 5-6χρονών κρατούσαν αρκουδάκια με BDSM εμφάνιση, δηλαδή θώρακες με λουριά, λουκέτα στον λαιμό, λουκέτα στους αστραγάλους και τους καρπούς, ζώνες με καρφιά ολόγυρα στην μέση,  βγαλμένα μάτια κλπ. Αυτός ήταν ο τρόπος που σκέφτηκε ο οίκος μόδας για να διαφημίσει τα προϊόντα του. 

Μια- δυό μέρες αργότερα δημιουργήθηκε αναταραχή στα social media γύρω από αυτήν την διαφημιστική καμπάνια. Αρκετοί γονείς βρήκαν τις εικόνες των μικρών παιδιών τουλάχιστον ανησυχητικές κι ερευνώντας ανακάλυψαν πρόσθετες λεπτομέρειες οι οποίες ενίσχυαν την σκέψη πως ο Balenciaga κανονικοποιεί την παιδοφιλία και την παιδική πορνογραφία, κλείνοντας το μάτι στους ανώμαλους όλης της Γης, (ΜΑΡ), π.χ. σε φωτογραφία με τσάντες του οίκου, βρίσκεται ένα έγγραφο από δικαστική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που επιτρέπει την εικονική παιδική πορνογραφία, δηλαδή επιτρέπει το παιδικό πορνό εάν είναι φτιαγμένο με κομπιούτερ, με σκίτσα, ή με αληθινές κοπέλες που είναι 18 ετών, όμως ντύθηκαν και μοιάζουν σαν 12 ετών. 

Ο Βalenciaga αρχικά αντιμετώπισε την κατακραυγή με ένα ψέμα, ισχυρίστηκε πως για όλα φταίει ο φωτογράφος. Αμέσως ο φωτογράφος έβγαλε δική του δήλωση κι είπε πως βρήκε όλο το σετ έτοιμο όπως πάντα και το μόνο που περνούσε από το χέρι του ήταν ο φωτισμός της φωτογράφησης. 
Μετά από 8 μέρες ο οίκος Balenciaga έβγαλε  μια 2η ανακοίνωση όπου ζητούσε συγνώμη για την διαφήμιση, λέγοντας ότι δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν παιδιά σε αυτήν. 
Όταν άρχισε να εμφανίζεται στο Twitter το #cancelBalenciaga,  ο οίκος έκανε ένα ακόμα βήμα, μήνυσε την διαφημιστική εταιρεία North Six για την παραγωγή της διαφήμισης. 

Όλον αυτόν τον καιρό στα ΜΜΕ και ειδικώς στα φιλικά προς την κυβέρνηση Biden, το CNN, NBC, MSNBC αποσιώπησαν πλήρως το ζήτημα της παιδοφιλικής αισχρότατης διαφήμισης έως ότου τα βίντεο με ευκατάστατους καταναλωτές που έκαιγαν τα Balenciaga ρούχα και παπούτσια τους, γέμισαν το ιντερνετ. 
Οι διασημότητες που συνεργάζονται με τον οίκο επίσης σιώπησαν, η Μπέλα Χαντίτ, η Νικόλ Κίντμαν, η Ιζαμπέλ Υπέρ,  η Κάιλι Τζένερ, έως και σήμερα 1/12/2022 δεν έχουν κάνει καμιά δήλωση καταδικάζοντας την διαφήμιση. Η Κιμ Καρντάσιαν που πριν ένα μήνα υποστήριξε τον οίκο όταν  διέκοψε την συνεργασία του με τον πρώην σύζυγο της Κιμ τον Κάνιε Γουέστ, βγάζοντας 30 λεπτά αργότερα δική της ανακοίνωση, αυτή την φορά ήταν σιωπηλή επί 6 μέρες και όταν τελικά μίλησε είπε απλώς ότι "επανεξετάζει την σχέση της με τον Balenciaga" -όχι ότι την διακόπτει. 

Επομένως ποιός ανησυχεί για τις άρρωστες εικόνες παιδοφιλίας που κάνουν διεθνή καριέρα στο σάιτ Balenciaga;
Οι υπεύθυνοι του οίκου, όχι, δεν θα ενέκριναν αυτήν την διαφήμιση ευθύς εξαρχής. 
Τα μεγάλα κανάλια όχι, αλίμονο αν περιορίσουν οι Democrats την ελευθερία έκφρασης των καλλιτεχνών, τι σκατά Democrats θα είναι;
Οι celebrities φυσικά όχι, περιμένουν να περάσει ο καιρός, να ξεφουσκώσει το ζήτημα και να γυρίσουν στο business as usual-διότι "είναι πολλά τα λεφτά Άρη"-  κι οπωσδήποτε η παιδική πορνογραφία και παιδοφιλία δεν θα αγγίξει ως θύματα τα δικά τους παιδιά, τα προστατευμένα. 
Ο Δικαστής που ενέκρινε την "εικονική πορνογραφία" έχει δείξει πριν από πολλά χρόνια πως δεν ανησυχεί. 
Ποιός έμεινε να ανησυχεί, μήπως οι απλές γυναίκες; Ναι, αυτές έμειναν, αλλά και πάλι όχι όλες. Η διαφημιστική καμπάνια αποσύρθηκε, όμως τα προϊόντα υπάρχουν. Δεν είναι αρκουδάκια, είναι τσαντάκια Πάω στοίχημα πως το Καλοκαίρι κάποιες γυναίκες θα τα φοράνε και θα γυρνάνε στα κλαμπ με αυτά. 
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK