Τι παθαίνει το περιπολικό από το ποδήλατο;


Ξέρετε τι μπορεί να πάθει το περιπολικό από το ποδήλατο; Συγνώμη: από το ποδήλατο που περπατάει στον ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ κι εκεί πάνω θέλει να ανέβει το περιπολικό; Μεγάλη ζημιά, μπορεί να εμποδιστεί το έργο του περιπολικού! 
Ε, από εκεί ώσπου να βρεθείς ως ποδηλάτης με 37 μήνες ΦΥΛΑΚΗ χωρίς αναστολή, είναι μια ανάσα δρόμος. Βέβαια, χρειάζεται η σύμπραξη Αστυνομίας ΚΑΙ Δικαστών.

1) Η ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ
 Κυριακή 4/09/2022.  35χρονος ποδηλάτης έκανε την βόλτα του με το ποδήλατο πάνω στην πλατεία Φρούριο της Λάρισας. Περιπολικό που επεδίωξε να ανέβει στην πλατεία, του έκανε νόημα να απομακρυνθεί κι ο ποδηλάτης δεν κατάλαβε καν τι σήμαινε το νόημα. οι αστυνομικοί προσβλήθηκαν και τον ακινητοποίησαν για έλεγχο. Ο ποδηλάτης τους ζήτησε τον λόγο. Επιτόπου του πέρασαν χειροπέδες και προσπάθησαν να τον βάλουν μέσα στο περιπολικό. 

Κάτοικοι της Λάρισας που βρίσκονταν στην πλατεία, μόλις αντιλήφθηκαν τι γινόταν, αντέδρασαν και ζήτησαν από τους αστυνομικούς να απομακρυνθούν. Ο ποδηλάτης ήταν ακίνητος,  με χειροπέδες.
Οι αστυνομικοί εξαγριώθηκαν πολύ όταν κατάλαβαν πως τα κινητά τηλέφωνα των παρευρισκομένων κατέγραφαν το περιστατικό. Ζήτησαν στοιχεία σε άλλα 4 άτομα και ένας αστυνομικός έσπρωξε μια κοπέλα, την έριξε κάτω και προσπάθησε επίσης να την βάλει στο περιπολικό. Ο ποδηλάτης ήταν διαρκώς ακίνητος, με χειροπέδες. 
Στην θέα της βιαιοπραγίας προς την κοπέλα,  η σύρραξη μεταξύ παρευρισκόμενων και αστυνομικών γενικεύτηκε. Ο ποδηλάτης δεν πήρε μέρος στην σύρραξη, διότι ήταν ακινητοποιημένος, με χειροπέδες. 
Οι αστυνομικοί ζήτησαν ενισχύσεις. Ώσπου να έρθουν οι ενισχύσεις, πολλοί παραβρισκόμενοι είχαν φύγει. Υπήρχε όμως στο σημείο ακόμα ο ποδηλάτης,  ακινητοποιημένος, με χειροπέδες.  Αυτός κι οδηγήθηκε στα κρατητήρια, κατηγορούμενος για τον μισό Ποινικό Κώδικα. 

2) ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ
Δευτέρα 5/09/2022 ο ποδηλάτης περνάει από αυτόφωρο με μόνους μάρτυρες κατηγορίας τους αστυνομικούς, οι οποίοι τον κατηγορούν για βία προς το πρόσωπό τους, προσπάθεια απόδρασης από το περιπολικό, φθορά ξένης περιουσίας κι εξύβριση. Οι Δικαστές έκριναν πως οι αστυνομικοί έλεγαν την αλήθεια κι αγνόησαν τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης. Για την ακρίβεια δυο γυναίκες μάρτυρες συνελήφθησαν ΜΕΣΑ στη αίθουσα Δικαστηρίου, αφού οι μάρτυρες κατηγορίας τις αναγνώρισαν ως συμμετέχουσες στην "Επίθεση" εναντίον του περιπολικού (δικάζονται αύριο 9/9/2022). Το Δικαστήριο όχι μόνο αποφάσισε πως οι ισχυρισμοί της ΕΛΑΣ ήταν αληθινοί για τον ποδηλάτη ο οποίος βρισκόταν  όλη την ώρα δέσμιος, αλλά του έδωσαν και την μεγαλύτερη δυνατή ποινή, πρωτοφανή για κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα: 37 μήνες φυλακή χωρίς αναστολή. 

Χωρίς αναστολή αναμενόμενα, γιατί ο ποδηλάτης δεν είναι επιφανής σαν τον Λιγνάδη και τον Φιλιππίδη ώστε να γυρνάει επί 20 χρόνια διαπράττοντας κακουργήματα, αλλά τελικά να κάνει τα μπανάκια του σε δροσερές πισίνες. Είναι ένας ασήμαντος βιοπαλαιστής που κάνει ζημιά στο αστυνομικό έργο κρατώντας το ποδήλατό του στον πεζόδρομο -αυτό είναι το σοβαρό αδίκημα για Δικαστές κι αστυνομία, όχι οι κατά συρροή βιασμοί.

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ + Η ΕΛ.ΑΣ. μαζί
Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Θανάσης Νταβούρος βέβαιος για την μελλοντική συνέργεια του Εισαγγελέα και των Δικαστών στην αυθαιρεσία και την αστυνομική βία, μετά την καταδίκη του ποδηλάτη, απείλησε τους πάντες "σε λίγο κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους περνώντας την πόρτα του Εισαγγελέα". 
Να θυμίσουμε ότι οι αστυνομικοί της Λάρισας είναι οι ίδιοι που τον 04/2021 έσπασαν το χέρι ενός 13χρονου μαθητή σε πάρκο της πόλης, ισχυριζόμενοι αργότερα ότι δεν το κατάλαβαν και απλώς έκαναν έναν τυπικό έλεγχο, περιστατικό για το οποίο ο συνδικαλιστής Νταβούρος δήλωσε "άμα δεν μας γουστάρετε τραβάτε στην Βόρεια Κορέα"
Και βέβαια ο Νταβούρος είναι επίσης γνωστότατος για την δήλωσή στην επίθεση των αστυνομικών σε νεαρό στην Νέα Σμύρνη "για τρεις γκλομπιές απολογούμαστε γονατιστοί σε όλο το απλυταριό"

Ποιό είναι το συμπέρασμα; Είναι πολύ επικίνδυνο το ποδήλατο για το περιπολικό; Αξίζουν στον ποδηλάτη 37 μήνες φυλακή χωρίς αναστολή; 
Όχι. Αξίζει απόταξη στους αστυνομικούς για την αυθαιρεσία τους και διερεύνηση του Νταβούρου για τις δηλώσεις του έως τώρα, αφού υποστηρίζει κι ενθαρρύνει όλη αυτήν την βία. 
 
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK