Τι σημαίνει Not all men

 


Κάθε φορά που συμβαίνει μια γυναικοκτονία, μας ζαλίζουν το κεφάλι αυτοί που τονίζουν ότι δεν είναι όλοι οι άντρες δολοφόνοι. Εμείς βλέπουμε ακριβώς εκείνη την στιγμή διάφορα είδη-επίπεδα μισογύνηδων να βγαίνουν στον αφρό και να τοποθετούνται ακριβώς επί της γυναικοκτονίας. Υπάρχει μια διαβάθμιση αναμεσά τους.

Οι καλυμμένοι μισογύνηδες αρχίζουν τις έξυπνες αναλύσεις, όπως αυτός στην 1η φωτογραφία. Αρνείται ότι ο όρος "γυναικοκτονία" ευσταθεί. Παριστάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι είναι το φύλο εκείνο που φέρνει τις γυναίκες στον τάφο, δηλαδή ο ρόλος της υποταγμενης στον άντρα που δεν δέχτηκαν να παίξουν, γι αυτό δολοφονήθηκαν. Γιατί δεν λέμε "ανδροκτονία" όταν σκοτώνεται ένας άντρας, τι ρατσισμος ειναι αυτός; Πότε επιτέλους θα καταλάβουμε ότι αυτά είναι παραμύθια και ταμπέλες που φέρνουν την διχόνοια;

Μετά έχουμε τους απροκάλυπτους μισογύνηδες σαν αυτόν της 2ης φωτό που έχουν χάσει την αίσθηση ευπρέπειας. Κάτω από την είδηση γράφουν πως ο δολοφόνος ήταν βλάκας αφού αντί να πει "ευχαριστώ" που η γυναίκα ήθελε να τον χωρίσει, πήγε και την έσφαξε! Δεν κατάλαβε ότι του χαμογέλασε η τύχη κι επιτέλους θα γλύτωνε από την βρωμιαρα , την γκρινιάρα, την παρδαλή - πόσο βλάκας!
Στην συνέχεια έχουμε τον Μπαλάφα της Αστυνομίας που δεν απεικονίζονται τα λόγια του σε φωτό, ο οποίος ειναι μια ολοκληρη κατηγορια μισογύνη μονος του, το level pro που θα έπρεπε να ανατριχιαζει οποιονδήποτε : δεν κατακρίνει τις γυναικοκτονίες, όμως κατακρίνει τους δολοφόνους που δεν οργάνωσαν λίγο καλύτερα τα πεπραγμένα τους, ώστε να βγουν έξω σε 4-5 χρόνια. Το level pro σημειωτέον ότι συναντάται πολύ συχνά στους αληθινούς επαγγελματίες (αστυνομικούς και δικηγόρους) οι οποίοι φαίνεται πως μεταφέρουν τον μισογυνισμο τους στην επαγγελματική τους πρακτική, αλλιώς πώς να εξηγήσουμε τα λόγια που χρησιμοποιούν οι δικηγόροι για να δυσφημισουν τις νεκρές (Τοπαλούδη), και πώς να εξηγήσουμε την ανταπόκριση της Αστυνομίας στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ("Θα την σκοτωσω" "Ηρέμησε", Καλλιθέα 2021);
Not all men λοιπόν στην πραγματικότητα σημαίνει ότι δεν είναι όλοι οι άντρες δολοφόνοι, όμως πολλοί τους συμμεριζονται και τους δικαιολογούν. Τίποτα άλλο.
(Melusine)



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK