Οι ενεργοί μπαμπάδες

 

Στα ΜΜΕ αρέσει πολύ να παίρνουν δηλώσεις από μπαμπάδες που τα παιδιά τους είναι θύματα εγκληματικής ενέργειας. Οι βιασμοί ανηλίκων τραβάνε πολλούς δημοσιογράφους, οι θάνατοι φυσικά περισσότερους -είναι πιο δραματικοί. 
Οι μπαμπάδες δεν τσιγγουνεύονται σε δηλώσεις -λόγια είναι, δεν στοιχίζουν κάτι. Πότε είχαν μια προαίσθηση, πότε είναι καταρακωμένοι, πότε νιώθουν αποτροπιασμό για την μητέρα που φέρεται ως δράστης της εγκληματικής πράξης, γενικά πάντα είναι έτοιμοι με τις εντονότερες λέξεις να κατακεραυνώσουν τους πάντες.
 
Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι κατα την ανατροφή των παιδιών έλειπαν. Ορισμένοι ζούσαν σε άλλη πόλη από το παιδί, ίσως παντρεμένοι ξανά και με καινούργια παιδιά. Κάποιοι ζούσαν στην ίδια πόλη αλλά σε άλλο σπίτι. Λίγοι ήταν στο ίδιο σπίτι με την γυναίκα και τα παιδιά, αλλά ήταν πολύ απασχολημένοι με άλλα ζητήματα και δεν προλάβαιναν να ενημερώνονται για τα πάντα -γι αυτό έχασαν τα ύποπτα σημάδια στην συμπεριφορά του τέκνου. 

Βέβαια, θα πρέπει να τονίσω ότι το πατρικό ένστικτο που εκδηλώνεται ζωηρότατο προφορικά σε περίπτωση μοιραίας ατυχίας του παιδιού, δεν είναι πριν την ατυχία αρκετά ζωηρό ώστε να  κρατήσει τους μπαμπάδες στο σπίτι, ακόμα κι όταν το παιδί (ή τα 3 παιδιά) είναι σοβαρότατα άρρωστο κι ανήμπορο να ζήσει χωρίς διαρκή φροντίδα.  Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα ο πατέρας των άρρωστων παιδιών όχι μόνο δεν κάθεται σπίτι, αλλά πετάει κυριολεκτικά χαρταετό, π.χ. ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε ριάλιτι σώου. 
Και βεβαιότατα, θα πρέπει επίσης να τονίσω πως αυτό το πατρικό ένστικτο είναι ακόμα πιο ξέθωρο όταν το παιδί είναι ψυχολογικώς ασταθές και τραυματισμένο, επειδή π.χ. κακοποιείται σεξουαλικά από άλλους, από τα 8 έως τα 11. Εκεί είναι που δεν αντιλαμβάνονται καθόλου την σοβαρότητα της κατάστασης και το μέγεθος της γονεϊκής μέριμνας που χρειάζεται το παιδί ώστε να ορθοποδήσει.
Δεν χρειάζεται να αναφέρω νομίζω πως κάποιοι μπαμπάδες, έχουν τόσο λίγο πατρικό ένστικτο ώστε σκοτώνουν την γυναίκα και μάνα των παιδιών, γνωρίζοντας πως εκείνη θα μπει στο χώμα, οι ίδιοι θα καταλήξουν φυλακή και τα παιδιά θα πάνε σε ανάδοχες οικογένειες. Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου. Θέλουν μόνο να εξαφανιστεί η σύζυγος από την Γη.

Επομένως κάντε μας την χάρη εσείς οι δημοσιογράφοι, να μην παίρνετε καθόλου δηλώσεις από απόντες μπαμπάδες που ήταν ενεργοί στην φαντασία τους. Δεν μας ενδιαφέρει τι λένε. Αυτοί που πρόδωσαν τον Χριστό πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, ας κρατήσουν τις δηλώσεις περί Σταυρού για τον εαυτό τους. Μας ενδιαφέρει τι λέει η Μαρία, που ήταν εκεί ως το τέλος. 
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK