Οι καθηγητές -αστρολόγοι

 

Στην φωτογραφία βλεπουμε διαφήμιση για διετείς σπουδές Αστρολογίας (το Άλφα, κεφαλαίο). Διδάσκουν οι καλύτεροι αστρολόγοι και ιδού το πρόγραμμα σπουδών.
Φαίνεται πως όποιος θέλει μπορεί να ανοίξει σχολή και να διδάξει οτιδήποτε, ακόμα κι αν τραβάει το σκοινί ολοφάνερα -δύο χρόνια η αστρολογία; Αν εβλεπα ενα διαδικτυακό σεμιναριο 60 ωρες για οποιον θελει να παίξει στον ελευθερο χρονο του -ας πούμε- δεν θα έδινα σημασία. Αλλά δύο χρόνια σπουδές στην Αστρολογία; Παλιότερα ήταν δυό χρόνια η Παιδαγωγικη Ακαδημια που έχει πραγματικό αντικείμενο κι οι απόφοιτοι της είναι σημαντικοί για την ανθρωπότητα.
Ναι, ξέρω. Ελεύθερη αγορά έχουμε, όλη η παροχή υπηρεσιών είναι ανεξέλεγκτη. Υπάρχουν κατασκηνώσεις survival camp που διδάσκουν τεχνικές επιβίωσης, δηλαδή φοράς στρατιωτικά ρούχα και μακιγιάζ παραλλαγής και μετά μαθαίνεις πώς να αφοπλίζεις τον εχθρό με μοναδικό όπλο τα κορδόνια των παπουτσιών σου. Αυτά δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμεύσουν σε κανέναν, ειδικά εκεί που γίνονται, στις ΗΠΑ. Ποια χώρα θα κάνει απόβαση Στρατού στην Αμερική;
Λοιπόν σπουδές Αστρολογίας. Κι αύριο, γιατί όχι; σπουδές εξορκισμού. Είναι λεπτή τέχνη ο εξορκισμός, έχει τα μυστικά της. Και μεθαύριο "Πώς να φτιάχνετε καπέλα από αλουμινόχαρτο για να αντιμετωπίσετε τους εξωγήινους". Αυτή είναι η ελεύθερη αγορά, το μέρος που είσαι παντελώς ελεύθερος να ψωνίζεις ο,τι δεν σου χρειάζεται. Το μέρος που εσύ μπορείς να είσαι ανεμπόδιστα όσο ηλίθιος σε έκανε ο Θεός κι ο απέναντι όσο απατεώνας επιθυμεί.
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK