Το αίμα ενός περγού πείνας


 Μητσοτάκης και Θάτσερ συγχωνευμένοι σε ένα άτομο, στο σκίτσο του Kanellos Cob. Τι έχουν κοινό; Το αίμα στους ώμους τους. Είναι αίμα κρατουμένων απεργών πείνας. Η Θάτσερ το αίμα του Μπόμπι Σαντς που πέθανε στην 66η μέρα απεργίας πείνας (κι άλλων εννιά ανθρώπων), ο Μητσοτάκης προσεχώς το αίμα του Γιάννη Μιχαηλίδη που σε λίγη ώρα μπαίνει στην 66η μέρα απεργίας.

Το σκίτσο είναι σωστό. Όπως η Θάτσερ, έτσι κι ο Μητσοτάκης προσωπικώς είναι υπεύθυνος για τον θάνατο του Μιχαηλίδη, τον έχει επιδιώξει. Είναι εύκολο να μεθοδευτεί η αρνητική απόφαση αποφυλάκισης του Μιχαηλίδη κι η θετική για τον Κορκονέα. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις τους κρατούμενους στο κατάλληλο Δικαστήριο, εκεί που ξέρεις ότι οι Δικαστές έχουν ίδιες αντιλήψεις με εσένα περί Δικαιου, ακροδεξιες: αγαπούν τους αστυνομικούς και μισούν τους αναρχικούς. Το Εφετείο της Λάρισας όπως είδαμε έχει τους κατάλληλους Δικαστές -αποφάνθηκαν αυτό που ευχαριστεί ακροδεξιους.
Είναι ανόητος ο Μητσοτάκης που προχωράει με τόση εκδικητικότητα ή έχει υπολογίσει σωστά οτι μπορεί να αντέξει το πολιτικό κόστος;
Δυστυχως, μπορεί να το αντέξει.
Στην Ελλάδα υπάρχουν τουλάχιστον 1.000.000 άνθρωποι που είναι ακροδεξιοί και μόνο ορισμένοι από αυτούς στεγάζονται στην Ν.Δ. Ασχετα με την οικονομική τους τάξη, μισούν τους αριστερούς και βλέπουν σαν μιάσματα τους αναρχικούς. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα χαρούν αν πεθάνει ένας αναρχικός. Θα πάνε στην δουλειά και θα πουν "καλά να πάθει, ήταν τρομοκράτης", ή, αν τύχει να βρίσκονται με συναδέλφους πιο προοδευτικούς θα πουν "δεν του φταιει κανείς, διάλεξε το τέλος του όταν πήρε αυτόν τον δρόμο".
Άραγε, η ευχαρίστηση από τον θάνατο ενός αναρχικού αρκεί για να ξεχάσει ο ψηφοφόρος την τιμή της βενζίνης, τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, το ότι δεν πηγαίνει πια διακοπές, δηλαδή αυτά με τα οποία αποφασίζουμε αν τα πάει καλά η κυβέρνηση;
Ναι, αρκεί.
Οι ακροδεξιοί δεν ψηφίζουν με ταξικά ή οικονομικά κριτήρια. Ψηφίζουν με αίτημα μια αίσθηση κοινωνικής τάξης που έχουν στο φαντασιακο τους, αυτό το "τάξη κι ασφάλεια" που προσέφερε η Χούντα. Εννοούν μια τάξη πραγμάτων που περιλαμβάνει σωστή οικογένεια, ηθικές γυναίκες, συμμετοχή στα εκκλησιαστικά δρώμενα, επιστροφή στις ρίζες, καλώς φυλασσόμενα σύνορα κλπ. Όσο κι αν κατέβη το οικονομικό τους επίπεδο, να μην τους φτάνει η σύνταξη να φάνε, θα το αποδίδουν στους δόλιους ξένους που μισούν την Ελλάδα, γι αυτό την καταδυναστεύουν - κι όχι στην κυβέρνηση. Οι ακροδεξιοί θέλουν μόνο την τάξη, γι αυτό όποιος μπορεί να εξοντώσει όσους αρνούνται το σκεπτικό "Πατρίς θρησκεία οικογένεια", τους φαίνεται ιδανικός για Πρωθυπουργός.
Μα είναι δυνατόν να υπάρχουν 1.000.000 ακροδεξιοί στην χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία; Φυσικά είναι και μάλιστα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς. 450.000 άνθρωποι ψήφισαν την Χ.Α γνωρίζοντας ότι ξεκοιλιάζει μετανάστες. Τουλάχιστον άλλοι τόσοι δεν την ψήφισαν επειδή είχαν "υποχρεώσεις" σε άλλα κόμματα, όμως είναι των ιδίων αντιληψεων και θα υποστηρίξουν κοινωνικώς τον Μητσοτάκη - μπορεί και στην κάλπη. Όλους δεν τους πειράζει το αίμα που χύνεται, αρκεί να είναι το σωστό: των σκούρων, των Ρομά, των αριστερών, των αναρχικών, των ομοφυλόφιλων.
Το ξέρω, όσα γράφω είναι μαύρα νέα και φαίνονται απίστευτα σε κάποιους. Δεν θέλω να σας στεναχωρώ τόσο, αλλά στην δολοφονία του Κωστοπουλου υπήρχαν 20 θεατές, συν 4 αστυνομικοί, συν τον νοσηλευτή που έβαλε τον Ζακ ετοιμοθάνατο με τις χειροπέδες στο ασθενοφόρο. Από τους 25 μόνο ένας θεατής διαμαρτυρηθηκε. Τι νομίζετε ότι θα πουν όλοι αυτοί για τον θάνατο του Μιχαηλίδη;
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK