Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ


 

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Εστία" που πρόσκειται στην συντηρητική παράταξη, κατακεραυνώνει την ΠτΔ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, τονίζοντας πως στην δεξιωση στο Προεδρικό Μέγαρο:
1)"Δεν είπε λέξη για την 24η Ιουλίου" δηλαδή το τέλος της Χούντας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας,
2) "Υπερασπιστηκε εμμέσως τον Λιγνάδη αφιερώνοντας (όλη) την ομιλία της στην καταγγελία του λαϊκισμού και στο κοινό περί δικαίου αίσθημα".
Η Εστία μόνο με δύο προτάσεις αποδεικνύει ότι η Σακελλαροπουλου είναι πολύ λίγη
1)για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διότι δεν αντιλαμβάνεται την αξία της Δημοκρατίας αφού δεν την μνημονεύει καν στον λόγο της. Οπωσδήποτε τα πάει πολύ καλά με πολιτικό τζάκι της χώρας το οποίο έχει ηγεμονικές τάσεις.
2) ήταν πολύ λίγη κι ως Δικαστής, αφού προσπαθεί με σοφιστείες να μας μπερδέψει ώστε να νομίσουμε ότι η αποφυλάκιση του Λιγνάδη που στηρίζεται σε νομο καταδεικνύει το κράτος Δικαίου που υπάρχει, ενώ οι μαζικές διαμαρτυρίες καταδεικνύουν τον λαϊκισμό της αχρείας μάζας που άγεται και φέρεται ανεγκέφαλα από τις παρορμήσεις της (το γνωστό "κοινό περί δικαίου αίσθημα").
Δεν είναι καθόλου όπως τα λέει η Σακελλαροπούλου, επιθυμούμε κράτος Δικαίου και διαμαρτυρόμαστε επειδή δεν το βλέπουμε. Γιατι οι νομοι υπάρχουν, αλλά τα στοιχεία ερμηνεύονται απο τους Δικαστές κι είναι δική τους ευθύνη να τα ερμηνεύουν σωστά ώστε να αποδίδεται Δικαιοσύνη, αντι να τα χρησιμοποιούν σαν παραθυρακια για να ευνοούν τους εκλεκτους.
Εκτός αν κάποιος Δικαστής μπορεί να μας εξηγήσει πού είναι η αρχή της αναλογικότητας στην αποφυλάκιση του Λιγνάδη. Γιατί οι υπόλοιποι βιαστές που καταδικάστηκαν βρίσκονται όλοι στην φυλακή κι όχι στο σπίτι τους ως το Εφετείο (στο οποίο όλοι θα προσφύγουν);
Εκτός αν κάποιος Δικαστής μπορεί να μας εξηγήσει με ποια στοιχεία κρίθηκε ως μη επικίνδυνος για την Κοινωνία ο Λιγνάδης κι αφέθηκε ελεύθερος, αφού είναι κάποιος που κατ' επανάληψη κι επι χρόνια διαπράττει τα ίδια αδικηματα;
Η Σακελλαροπούλου ως Δικαστής έπρεπε να γνωρίζει ότι το Κράτος Δικαίου είναι πυλώνας της Δημοκρατίας , κι η ίδια ως υπηρέτης του Δικαίου κέρδισε την θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας. Αλλά δεν την ενδιαφέρει η ουσία του θέματος, μόνο ο τίτλος. Είναι Πρόεδρος της Μπανανίας, τίποτα άλλο.
(Melusine)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK