Η γενετήσια αξιοπρέπεια

 

Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι πια ελεύθερος γιατί η ποινή για βιασμους ανηλικων που πηρε, του δόθηκε με αναστολή. Ποιο είναι το σκεπτικό της αναστολης, μήπως ο πρότερος σύννομος βιος; Δεν έχει, το έγκλημα του είναι κατ' εξακολούθηση, ήδη αυτή την στιγμή κρίθηκε ένοχος για 2 βιασμούς και υπήρξαν αμφιβολίες αν διέπραξε άλλους.
Αναστολή πήρε επειδή είναι ένοχος αλλά επιφανής, αυτό είναι όλο. Οι Δικαστες αν και δεν ειναι πλουσιοι, μοιραζονται τις αντιληψεις της αρχουσας τάξης στο ποιο εγκλημα ειναι σοβαρό και για ποια ταξη δραστών ακριβως. Τα σεξουαλικα εγκληματα που επιτιθενται στην γεννετησια αξιοπρεπεια των ανθρώπων, δεν έχουν καμία αξία στους κύκλους των πλούσιων -δεν τα θεωρούν εγκλήματα. Όποιος προλάβει, πηδάει όποιον μπορέσει και τέλος, η ζωή συνεχίζεται με τις μπίζνες, τα βραβεία, τα πάρτι κλπ. Εμείς οι φτωχοί που έχουμε στην κατοχή μας μόνο το σώμα μας, εμείς που όλη μας η περιουσία είναι κυρίως το σαρκίο μας, θεωρούμε μεγάλη ζημιά την παραβίαση του. Οι πλούσιοι δεν δίνουν σημασία.
Το Δικαστήριο λοιπόν διαπιστώνει την ενοχή του Λιγνάδη, την ανακοινώνει σε όλους μας και...τον αφήνει ελεύθερο διότι η ζωή πρέπει να συνεχιστεί. Όπως είχε πει κι η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας για τον άλλο παιδοβιαστή, τον Νίκο Γεωργιάδη "Ο άνθρωπος έχει ένα πάθος, άλλοι παίζουν χαρτιά, άλλοι πίνουν, αυτός έχει αυτό. Θα τον σκοτωσουμε;". Κι ο Λιγνάδης ομοίως, έχει ένα πάθος. Δεν θέλει να πηδάει ούτε γυναίκες, ούτε άντρες, ούτε με συναίνεση - μόνο ανήλικα αγόρια με το ζόρι. Είναι λόγος αυτός να τον αποκλείσουμε στους 4 τοίχους της φυλακης;
Καταλαβαίνω πως ορισμένοι νομίζετε πως εγώ έχω λάθος εικόνα για την έννοια της γενετήσιας αξιοπρέπειας στο μυαλό των ευκατάστατων, καθώς και των Δικαστών που τους δικάζουν αν σπάσει ο διάολος το πόδι τους και τους κατηγορήσουν. Υπάρχουν ενδείξεις όμως, αν τις παρατηρήσει κανείς.
Πριν λίγα χρόνια οι ιδιοκτήτες μιας αλυσίδας φούρνων είχαν πάρει ποινή 11 χρόνια με αναστολή για προαγωγή γυναικών από την Μολδαβία, δηλαδή εκατοντάδων γυναικών που επί χρόνια τις ανάγκαζαν σε πορνεία αφού τους έπαιρναν τα διαβατήρια πρώτα κλπ. Πήραν την ποινή τους κι έφυγαν από το Δικαστήριο ατσαλακωτοι, συνέχισαν τις μπίζνες, τα πάρτι στην Μύκονο κλπ. Πρότερος σύννομος βίος είπαν τότε. Από πού κι ως πού; το νταβατζιλικι το έκαναν πάνω από 10 χρόνια, αν κολλούσαν ένσημα ως νταβατζήδες, θα κόντευαν την μειωμενη σύνταξη.
Μην αναφέρω την Γεωργία Μπίκα, εκεί δεν έπαιξε παιχνιδάκια η Δικαιοσύνη, η εισαγγελέας απέρριψε ευθύς εξαρχής την υπόθεση ως μύθευμα. Λογική η προφύλαξη της αφρόκρεμας των πλούσιων, δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται σε δίκη , μπορεί να βρεθούν τίποτα στριμμένοι ένορκοι Κουκουέδες ας πούμε και να λυπηθούνε την φτωχούλα την Μπίκα, την ορφανή. Να καταδικάσουν τα κωλόπαιδα τα μαμμόθρεφτα, που έχουν κι αυτά ένα πάθος, θέλουν να πηδανε γυναίκες όχι ακριβώς νεκρές αλλά περίπου, που δεν έχουν κανέναν έλεγχο του σώματος τους.
Να μην ξεχάσω την τρομερή σύμπτωση: οι πλούσιες γυναίκες ποτέ δεν καταγγέλλουν βιασμό. Όλες εμείς οι άλλες, από την κόρη του τσοπάνη έως την executive, χαροπαλευουμε από τα απλωμένα αντρικά χέρια και τα μόρια που βγαίνουν από τα παντελόνια όποτε τους καπνίσει, οι πλούσιες όμως όχι -ούτε φωνή ούτε ακρόαση από αυτές. Μα φυσικά δεν φταίει το ότι κανένας δεν τις βιάζει, φταίει ότι στον κύκλο τους αν μιλήσουν για βιασμό, θα σκάσουν στα γέλια όλοι. "Μπα σε καλο σου, γι αυτό κάνεις ετσι; Σήμερα σου έτυχε μια στραβή, αύριο τα πράγματα θα πάνε καλά. Get over it. Είσαι για τριήμερο Μονακό, να πάμε στο Καζίνο;".

Όλα τα περί γενετήσιας αξιοπρέπειας, τα λέμε εμείς οι πολλοί μεταξύ μας, τα γράφει κι ο Ποινικός Κώδικας ο οποίος προβλέπει πέντε προφυλάξεις στα βασικά για τις μάζες, αλλά δεν ισχύουν για τους επιφανείς. Απλώς οι επιφανείς δεν είναι σχεδόν ποτέ κατηγορούμενοι. Όταν είναι, οι Δικαστές προσαρμόζουν την σκέψη τους στα ήθη των επιφανών και τους αποδίδουν ποινές που θα τους φανούν δίκαιες: αναστολή ώσπου να σταματήσει ο ήλιος να γυρνάει.
(Melusine)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK