Η Πατριαρχική κλίμακα

 

Γυναικοκτονία στο Κουκάκι, μια είδηση γραμμένη λιτά και τρόπον τινά με κωδικούς. Μπορεί να απαλλαγήκαμε από την φράση "οικογενειακή τραγωδία" για κάθε γυναικοκτονία, αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα ώσπου οι δημοσιογράφοι να λένε τα σύκα "σύκα" και την σκάφη "σκάφη".
Δεν πειράζει, είμαστε εμπειροι στην αποκρυπτογραφηση ασαφών ειδήσεων, 20 γυναικοκτονίες τον χρόνο βλέπουμε, έχουμε μάθει να διαβάζουμε ανάμεσα στις γραμμές των κειμένων. Πάμε να δούμε τι έγινε.
"Μαχαίρωσε την 46χρονη σύζυγο του" δηλαδή εκείνη είπε πως θέλει να χωρίσουν κι εκείνος την σκότωσε.
"Ενδέχεται να είναι περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας", δηλαδή οι γείτονες άκουγαν ήδη στο παρελθόν να ουρλιάζει που την χτυπούσε, γι αυτό γνωρίζουν για την προϋπάρχουσα βία. Εννοείται σκασίλα τους, πού να μπλέκουν στα ξένα ζευγάρια...
"Ο δράστης ετράπη σε φυγή" + "Πληροφορίες πως επιχείρησε να αυτοκτονήσει", σημαίνει ότι ο δράστης μπήκε στο αμάξι ή στην μηχανή για να φύγει, αλλά κάπου είχε ατύχημα. Λογικό συμπέρασμα των αστυνομικών, δημοσιογράφων και λοιπών ανδρών, όχι πώς ήταν κακός οδηγός αλλά πώς θόλωσε το μυαλό του από την απελπισία κι είπε "δεν την θέλω πια την ζωή μου".
"Ειδοποίησε τον γιο του πως σκότωσε την γυναίκα του". Γιατί να μην τον ειδοποιήσει, θα ντραπεί; Στην Νεκταρία που δολοφονήθηκε τον 10/2021 στην Κρήτη, η ίδια η Αστυνομία ενημερωσε τον γιο για την δολοφονία της μάνας του και μετά του ζήτησε να έρθει για να αποτρέψει τον πατέρα του από το να αυτοκτονήσει.
Μια υπόθεση γυναικοκτονίας λοιπόν με όλα τα χαρακτηριστικά της Πατριαρχίας δηλούμενα τόσο από τον δράστη, οσο κι από την λοιπή Κοινωνία:
1) η γυναίκα και τα παιδιά ανήκουν στον άντρα,
2) όλοι πορεύονται όπως θέλει ο πατέρας, αλλιώς τους κόβει τα ποδια
3) η γειτονιά επίσης αναγνωρίζει την ιδιοκτησία του πατέρα επί των υπολοίπων, όπως βλέπουμε κανείς δεν επεμβαίνει να σώσει τα θύματα του
4) κι ο πατέρας κι η γειτονιά κι οι Αρχές αδιαφορούν για το τελευταίο σκαλί της Πατριαρχικής ιεραρχίας που είναι τα παιδιά, εδώ ο γιος.
Κυρίες και κύριοι, αυθαιρεσία, κακοποίηση και δολοφονίες, αυτό ήταν το παρελθόν της Πατριαρχίας κι όμοιο θα είναι το μέλλον της. Είναι ιεραρχική σκάλα. Όποιος βρίσκεται ψηλότερα μπορεί να πατήσει (αν θέλει) αυτούς που βρίσκονται πιο χαμηλά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK