Γιατί οι άντρες βιντεοσκοπούν τους βιασμούς;

 

Η είδηση είναι αυτή: 18χρονος νεαρός σε συνάντηση που είχε στο σπίτι του με 14χρονη κοπέλα, την βίασε, βιντεοσκόπησε μέρος του βιασμού και έστειλε το βίντεο αμέσως σε φίλο του. 
Το γεγονός είναι ιδιαιτέρως θλιβερό επειδή ο δράστης είναι πολύ νέος. Πότε πρόλαβε να διαφθαρεί τόσο, να γεμίσει με τόση κακία ώστε να βιάζει κορίτσια; 
Όμως το αξιοπερίεργο είναι πως βιντεοσκόπησε την εγκληματική πράξη και την δημοσιοποίησε. Τώρα η Αστυνομία έχει αποδείξεις για τα έργα του ΚΑΙ η δίωξη εναντίον του, εκτός από βιασμό ανηλίκου κάτω των 14 ετών,  περιλαμβάνει επίσης τις διατάξεις περί εκδικητικού πορνό. Άραγε γιατί το έκανε; Είναι τελείως ηλίθιος και δεν καταλαβαίνει πόσο επιβαρύνει την θέση του; 

Οχι, δεν είναι ηλίθιος. Απλώς δεν έχει τις ίδιες αντιλήψεις με εμάς για τις ζημίες και τα οφέλη από τις πράξεις του. 

Ο νεαρός εδώ και οι βιαστές που γυρίζουν βίντεο τους βιασμούς τους, επιδιώκει την επικύρωση του εαυτού του όχι στο δικό του μυαλό, αλλά στα μάτια των άλλων. Κερδίζει την αυτοεκτίμησή του ανακλαστικά, από την εκτίμηση που του δείχνουν οι άλλοι. Δυστυχώς βρίσκεται σε φαύλο κύκλο. Και δυστυχέστερα, έχει περάσει η εποχή που κάποιος μπορούσε  να κομπάζει προφορικά για τις ασχήμιες που διέπραττε, δηλαδή τους τσαμπουκάδες, το ξύλο που έριχνε, τον κόσμο που έβριζε. Σήμερα πρέπει να υπάρχει η δημόσια επιβεβαίωση πως τα φημολογούμενα άσχημα έγιναν ώστε ο δράστης να πάρει τον τίτλο του πρώτου μάγκα στο Μαγκοχωριό. 

Οι τράπερ που παρουσιάζουν τους εαυτούς τους όχι απλώς ως μάγκες αλλά ως παρά τρίχα κακοποιούς (wannabe gangsta που λέμε), το ξέρουν αυτό και παίζουν το παιγνίδι της αντιπαράθεσης με τους αντίπαλους τράπερ (το beef ) μόνο με δημόσιες δηλώσεις και βίντεο φιγουράτα, όπου κρατάνε πιστόλια, πίνουν κόκες τάχαμου πάνω σε πακέτα με ευρώ κλπ. Έτσι, κερδίζουν τον τίτλο του μάγκα χωρίς συνέπειες -όλα είναι κινηματογράφος ή "κυρ-Αστυνόμε, ήταν πλαστικό το πιστόλι μου, αποκριάτικο". 

Ο Αγνωστος-Χ άντρας όμως, δεν μπορεί να κάνει το ίδιο. Κανένας δεν θα του πάρει συνέντευξη και κανένα τραγούδι του που  θα λέει "παίρνουμε την δικιά σου gang bang" δεν θα παίξει σε κλαμπ. Τον έχουν όλοι γραμμένο. Ετσι, pictures or didn't happen. Βιντεοσκοπούν τον βιασμό κι αποδεικνύουν πως δεν είναι τζάμπα μάγκες, αλλά αληθινοί. 

Πληρώνουν το τίμημα; Χμ...  Όχι πάντα. Οι 13 αλήτες από το Ισραήλ που βίασαν την αγγλίδα στην Αγία Νάπα της Κύπρου, την γλύτωσαν, η κοπέλα μπήκε 5 μήνες φυλακή για συκοφαντία και αυτούς τους υποδέχτηκαν άλλοι αλήτες πανηγυρίζοντας στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Πάντα μπορεί ο βιαστής να υπολογίζει στην βοήθεια του άντρα δικαστή. 
Αλλά κι αν ακόμα πληρώσουν, δεν τους νοιάζει. Η ποινή είναι πολύ μικρή σε σχέση με το έπαθλο: πήραν τον τίτλο της ανδροσύνης, με τον τρόπο που αυτή μετριέται στον σκατά κύκλο που ζούσαν. Κανένας δεν θα τολμάει να τους κουνηθεί στην γειτονιά τους και στις καφετέριες, στα γήπεδα και στα αλάνες, όταν ξαναβγούν έξω -τουλάχιστον σε αυτό: ξέρουν να κανονίζουν τις καρι@λες.  

Πατριαρχία κυρίες και κύριοι. Στην θεωρία της η ανδροσύνη μετριέται με την υπευθυνότητα και την σοβαρότητα του άνδρα. Στην πράξη της μετριέται με τις κτηνώδεις πράξεις που μπορεί να αποδείξει. 
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK