Τα παρεξηγημένα ΜΑΤ

 

Η κρατική τηλεόραση έως πριν λίγα χρόνια πρωτοστατούσε στο ξέπλυμα διαφόρων παθογενειών γύρω μας, αλλά τα τελευταία χρόνια την συναγωνίζεται με αξιώσεις η ιδιωτική. Τα κανάλια των βιομηχάνων και εφοπλιστών της χώρας είναι με διαφορά βασιλικότερα του βασιλέως και δεν ντρέπονται καθόλου να υποστηρίζουν με κάθε τρόπο τα συμφέροντα της τάξης τους -της άρχουσας- τον κύκλο αυτών των ολίγων προνομιούχων, πολιτικούς παιδεραστές, βιαστές άριστων οικογενειών, καταχραστές δημοσίου χρήματος κλπ. Ωστόσο, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πώς θα γυριστεί εκπομπή με στόχο το ξέπλυμα των ΜΑΤ. 

Μάλιστα. Τα ΜΑΤ μπήκαν στην σειρά "παρεξημένα επαγγέλματα" του Α. Σρόιτερ. Βεβαίως ο Σρόιτερ δεν είναι τόσο ανόητος ώστε να συνδέσει στο ίδιο καρέ οθόνης το δικό του πρόσωπο με τους ΜΑΤατζήδες.  Έβαλε μια γυναίκα δημοσιογράφο να πάρει τις συνεντεύξεις -δηλαδή να γίνει εκείνη ρεζίλι. 
Ρεζίλι; Ασφαλώς. Τα ΜΑΤ δεν είναι παρεξηγημένα, αντιθέτως είναι πολύ γνωστά ακριβώς γι αυτό που κάνουν: χτυπάνε με λύσσα όποιον βρουν μπροστά τους: μαθητές και μαθήτριες λυκείου ή νεαρούς φοιτητές που διαμαρτύρονται, μεγαλύτερους που απεργούν και ηλικιωμένους που  λαμβάνουν μέρος σε πορεία -όπως τον Μανώλη Γκλέζο, προ ολίγων ετών, ή τους συνταξιούχους παλιότερα. Κι όταν λέμε "χτυπάνε" εννοούμε, χτυπάνε, βρίζουν αισχρότατα, εκτοξεύουν απειλές σεξουαλικού περιεχομένου στους συλληφθέντες και τελευταία, έχουν μπερδέψει τόσο πολύ την έννοια του ηθικού και του ανήθικου,  που εκτοξεύουν βολίδες κρότου-λάμψης κατευθείαν στο κεφάλι των διαδηλωτών. 

Φυσικά τα ΜΑΤ είναι γνωστά μόνο στην μισή Ελλάδα, στους κατοίκους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Η άλλη μισή Ελλάδα της επαρχίας δεν έχει πάρει μυρωδιά από ΜΑΤ, οπότε ενδέχεται να τρώει αμάσητο τον σανό των δελτίων ειδήσεων "οι διαδηλωτές εκτόξευσαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών ..." κλπ. Εξαιρούνται οι επαρχιώτες που κάποιος βιομήχανος αποφάσισε να κάνει ρημαδιό το χωριό τους προκειμένου να γίνει πλουσιότερος, π.χ. οι κάτοικοι της Τήνου που μαχήθηκαν κατά των ανεμογεννητριών, ή οι κάτοικοι της Κερατέας που επί 6 μήνες έτρωγαν ξύλο ώσπου να καταφέρουν να μην γίνει ΧΥΤΑ στην περιοχή τους. 



Τι θα μπορούσε άραγε να ρωτήσει κανείς έναν ΜΑΤατζή για να μας αποδείξει ότι είναι παρεξηγημένος; Αφού οι λογικές ερωτήσεις αποκλείονται, π.χ. "δεν ντρέπεσαι που χτυπάς ανθρώπους όσες ώρες δουλεύεις;" τι μένει;  Αν έπαιζε κλέφτες κ αστυνόμους όταν ήταν παιδάκι. Ναι, έπαιζε κι ήταν ο αστυνόμος. 
Ο ΜΑΤατζής ισχυρίζεται ότι δεν είναι παρεξηγημένο το επάγγελμά του, παρά το ότι δεν έχει το κουράγιο να συστηθεί με όλο του το όνομα (είναι ο Κωσταντίνος, σκέτο) κι εμφανίζεται με στολή και μάσκα στο πρόσωπο, οπωσδήποτε μη-αναγνωρίσιμος. Οι άνθρωποι τον εκτιμούν λέει και καταλαβαίνουν τι δύσκολη δουλειά κάνει. Αν είναι έτσι, τότε γιατί παρουσιάζεται σαν τον άνθρωπο με το σιδηρούν προσωπείο; 
Παρακάτω κάνει κατάθεση ψυχής. Δεν φοβάται αλλά έχει κινδυνεύσει μερικές φορές κι ευτυχώς που οι υπόλοιποι ΜΑΤτατζήδες ήταν όλοι παλικάρια και τον διέσωσαν. Κρίμα που η εισαγωγική φωτογραφία της εκπομπής μας δείχνει μέρος του εξοπλισμού του -χωρίς το γκλόμπ που μπορεί να το χρησιμοποιεί όπου θέλει και χωρίς τον νόμο που τον δικαιολογεί για όσο ξύλο κι αν ρίξει, για τα ανοιγμένα κεφάλια, τα σπασμένα χέρια, τα σπασμένα δόντια, τα πρησμένα μάτια, την απώλεια ακοής των διαδηλωτών. 
Άραγε με τα κορίτσια πώς τα πάει, δυσκολεύεται καθόλου; Με τα κορίτσια, όχι τις γυναίκες,  γιατί δεν είναι άντρας, είναι μικρό αγόρι όπως είπαμε, κατά βάθος είναι ακόμα εκείνο το αθώο παιδί που έπαιζε κλέφτες κι αστυνόμους. Με τα κορίτσια λέει δεν δυσκολεύεται, όταν ακούνε πως είναι αστυνομικός χαίρονται κι όταν μαθαίνουν ότι είναι ΜΑΤ, ενθουσιάζονται. Σίγουρα λέει την αλήθεια.  Ποιά γυναίκα σκέφτεται πως ο γκόμενος που χτυπάει κόσμο για τον μισθό, θα χτυπήσει κι εκείνη όταν τον νευριάσει; 
Ο Κωνσταντίνος καταλήγει ότι διάλεξε αυτήν την δουλειά, απλούστατα γιατί δεν ήθελε να μπει σε γραφείο. Αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, πάλι στα ΜΑΤ θα πήγαινε. Τι παρεξηγημένος λεβέντης! 

Εγώ που ξέρω καλύτερα τα ΜΑΤ από όσο ξέρουν αυτά τον εαυτό τους, έχω να πω στο Θεοδωρικάκο το εξής: αύριο το πρωί να μαζέψει τα ΜΑΤ και να τους πει: 
"Δυστυχώς ο προϋπολογισμός του Υπουργείου δεν επαρκεί για ΜΑΤ. Το σώμα καταργείται κι εσείς απολύεστε. Ομως, εάν θέλετε, μπορείτε να προσφέρετε εθελοντικά την εργασία σας στα ΕΜΑΤ (Εθελοντικές Μονάδες Αποκατάστασης της Τάξης) στα ίδια καθήκοντα, σε 4ώρες βάρδιες, δωρεάν". 
Δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα στελέχωσης των ΕΜΑΤ. Ολοι οι ΜΑΤατζήδες θα έβρισκαν ιδιωτικές δουλειές και θα πήγαιναν 4 ώρες την μέρα στα ΕΜΑΤ. Πώς θα το κάνουμε; Δεν είναι εύκολο να βρεις τρόπο να ξυλοκοπείς ανθρώπους χωρίς να μπαίνεις φυλακή. 
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK