Οι φοιτητές που δεν παίζουν επιτραπέζια

 

Πολύ ωραία ανάρτηση που κινείται στον χώρο του χιουμοριστικού. Με αφορμή την βία των ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο αναρτήσας επαινεί τους φοιτητές που κάνουν τις εργασίες τους επιμελώς, πηγαίνουν για σινεμά ή πάστα και μαζεύονται με φίλους για να παίξουν επιτραπέζια. Ταυτοχρόνως διευκρινίζει ότι αν  είσαι φοιτητής που τρέχει σε πορείες αντιεξουσιαστών, φυσικά και θα δεχθείς ΣΥΧΝΑ αστυνομική βία. 

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως αναφέρεται στους φοιτητές λες και μιλάει για παιδάκια του Δημοτικού, ενώ οι φοιτητές είναι όλοι ενήλικοι πολίτες και ψηφοφόροι πριν ακόμα γίνουν φοιτητές -επομένως η διαμαρτυρία κι οι πορείες είναι αυτονόητες, ειικά για τα θέματα που τους αφορούν. 

Δεν λέω, ωραία τα επιτραπέζια, αλλά ξέρεις τι μπορείς να πάθεις από αυτά; Να έχεις συνέχεια Χούντα. Ευτυχώς που πριν 50 χρόνια βρέθηκαν κάτι άτακτοι φοιτητές που έφτιαξαν την διαμαρτυρία που έγινε γνωστή ως "Πολυτεχνείο" και ξεφορτωθήκαμε τον Παπαδόπουλο και τους λοιπούς χουνταίους. 
Αλλιώς, ακόμα θα ακούγαμε απειλητικά ευφυολογήματα  όπως αυτό που ξεστόμισε ο αντιπρόεδρος της Χούντας κι Υπουργός Εσωτερικών Γ. Παττακός σε μαθηματικό που ο Παττακός έκρινε ως ειρωνικό:
 "Δεν δύναμαι να τετραγωνίσω τον κύκλο, αλλά μου είναι ιδιαιτέρως εύκολο να κυκλώσω το τετράγωνο, αν συνεχίσετε έτσι". 
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK