ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗς ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΡΝΟΣΤΑΡ ΚΙ ΥΠΗΡΕΤΡΙΑΣ

 

Κολάζ που κυκλοφορεί στο Fb, με emoji υστερικού γέλιου στο μέσον, δηλαδή χιουμοριστικό. Εχει τίτλο "Πώς να κρατήσετε έναν άντρα" κι από κάτω μας δείχνει σε 4 φωτογραφίες  την συνταγή της επιτυχίας για μακρόχρονο δεσμό, επιτυχημένο γάμο κλπ:  μία γυναίκα που μαγειρεύει, πλένει πιάτα, έχει ορθάνοιχτο το στόμα της και είναι σκυμμένη με προτεταμένα τα οπίσθια. 
 
Το κολάζ  δεν είναι χιουμοριστικό για τις γυναίκες, είναι απλώς μισογυνικό και αισχρό. Άραγε αυτό σημαίνει πως φτιάχτηκε μόνο για τον μισό πληθυσμό της Γης,  για τους άντρες; Όχι. Φτιάχτηκε για όλους, αλλά με διαφορετικό σκοπό. 
 
Α) απευθύνεται στον κάθε μισογύνη άντρα ως ονειροπόληση περί μιάς πραγματικότητας που θα ήθελε να συμβαίνει, όμως μάλλον ποτέ δεν θα δει. Περιγράφει μια ουτοπία (από τα αρχαία ελληνικά  = Ου +τόπος) 
 
Β)απευθύνεται στην κάθε γυναίκα με πρόθεση να γίνει τρόπον τινά εκπαιδευτικό. Θέλει να την διδάξει να έχει χαμηλές προσδοκίες. Να μην περιμένει πολλά από τον άντρα,  αλλά να του δίνει τα πάντα και μάλιστα συναινώντας στην απανθρωποίησή της. 
 
Λέω "απανθρωποποίησης" για τους εξής λόγους:
1)η γυναίκα που βλέπουμε δεν είναι πλήρης άνθρωπος με σώμα, μυαλό και αισθήματα. Στις εικόνες δεν φαίνεται να έχει σκέψη, αντιρρήσεις, νεύρα, κέφια, προσωπικές επιθυμίες, απλώς παρουσιάζεται ως άψυχο αντικείμενο προς χρήση. Οι χρήσεις που υποδεικνύονται στα 4 καρέ είναι της ιδιωτικής υπηρέτριας και της ιδιωτικής πορνοστάρ. 
 2) η εικόνα δεν δείχνει καν ένα πλήρες γυναικείο σώμα αλλά μόνο μέρη του, δυό χέρια που κάνουν δουλειές + δυό ανοίγματα για πήδημα. Όπως γνωρίζουμε όλοι, το μέρος δεν ισοδυναμεί ποτέ με το όλον, το στήθος κοτόπουλου δεν είναι κοτόπουλο, είναι απλώς κάτι που χρειαζόμαστε μαγειρεμένο για να χορτάσουμε την πείνα μας.  Ομοίως τα οπίσθια γυναίκας δεν είναι η Γυναίκα, είναι απλώς αυτό που χρειάζεται για να χορτάσει ένας άντρας τη σεξουαλική του πείνα.
Να σημειωθεί με έντονη γραφή ότι από τα δυο ανοίγματα της φωτό, το ένα δεν προβλέπεται καθόλου για σεξ, ή τουλάχιστον ο ίδιος ο ετεροσεξουαλικός άντρας θεωρεί αδιανόητο να βάλει  στο δικό του αντίστοιχο άνοιγμα κάτι αντίστοιχο του πέους.  
 3) το κολάζ είναι  αρκετά "ντυμένο" ώστε να μην κόβεται από το φβ, επομένως να κυκλοφορεί και να σκορπάει δηλητήριο στον αιώνα τον άπαντα.   Ταυτόχρονα είναι  αρκετά κτηνώδες ώστε να μην μένει αμφιβολία πως ο κατασκευαστής του και οι άντρες (εκ μέρους των οποίων μιλάει ο εμπνευστής του) όχι απλώς δεν θεωρούν τις γυναίκες ανθρώπους, αλλά σκοπεύουν να καταστήσουν ορατή την περιφρόνησή τους για τις γυναίκες, με τρόπο αδιαμφισβήτητο. Αυτό το παρουσιάζουν ως αντρική ντομπροσύνη, ώστε να μην λέμε πως κάποιος μας  ξεγέλασε με λουλούδια και γλυκά λόγια, ιδού το φωτο-αστείο που δείχνει την σκέψη του άντρα και περιγράφει το μέλλον μας.
 
Είναι ετούτο το κολάζ η αλήθεια; Μας δείχνει τις αντρικές επιθυμίες; Περιγράφει την συνταγή επιτυχίας για μακρόχρονες σχέσεις;Το αντίθετο, περιγράφει την συνταγή της πλήρους αποτυχίας, της περιφρόνησης που όλο και θα μεγαλώνει.
Εάν τυχόν είναι αλήθεια, τότε προτιμότερο να ζήσουμε την πλήρη αποτυχία και να πεθάνουμε μόνες, παρέα με τα γατιά μας. Όχι τίποτα άλλο, αλλά να μην πετάξουμε 120 χρόνια φεμινισμού στα σκουπίδια. Δεν επιτρέπεται η γιαγιά μας να έζησε μόνο ως υπηρέτρια του συζύγου της τους, κι εμείς να ζήσουμε ως υπηρέτρια ΚΑΙ ιδιωτική πορνοστάρ του.
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK