Κυρίως προσοχή στα αντρικά αισθήματα

 


Η είδηση: Αγγλικό δικαστήριο αποφαίνεται ότι το να αποκαλείς τον άντρα "καραφλό" στον χώρο εργασίας λογίζεται ως σεξουαλική παρενόχληση. Αυτό διότι η πτώση των μαλλιών συνδέεται βιολογικά με το αντρικό φύλο, γι αυτό είναι δυσμενής διάκριση με βάση το φύλο. Επιπλέον η λέξη "καραφλός" επαναλαμβανόμενη δημιουργεί περιβάλλον υποτίμησης και τρομοκράτησης του καραφλού αντρα.
Καταρχάς να διευκρινίσουμε ότι στην συγκεκριμένη αγωγή η παρενόχληση έγινε από άλλους άντρες, όχι από γυναίκες συναδέρφους - πράγμα μάλλον αναμενόμενο.
Οι γυναίκες θα έλεγα ότι είναι κάπως πιο λεπτές στα ζητήματα εμφάνισης, δεν τρίβουν στα μούτρα των άλλων τα σχετικά με την εμφάνιση τους. Αν θυμάμαι σωστά δεν έχω ακούσει γυναίκα να αποκαλέσει άντρα "ιπποπόταμο" "μπάζο" "φάλαινα" κλπ.
Έπειτα να προσθέσουμε πως η αποφαση του Δικαστηρίου ειναι πρωτοφανης. Ναι μεν είναι λάθος να στεναχωρείς κάποιον θυμίζοντας του κάθε μέρα αυτό που τον ενοχλεί, αλλά το "καραφλός" δεν έχει καμία σχέση με τα αισχρά και εμετικά που ακούνε οι γυναίκες κι αποκαλούν "σεξουαλική παρενόχληση". Τι θα ένιωθε ο τύπος που έκανε την αγωγή εάν οι άλλοι άντρες του έλεγαν "Τι κωλ@αρα είναι αυτή μάνα μου" ή "Εμπαιν@"; Δηλαδή, όχι αν του ελεγαν τέτοια οι άλλοι άντρες, αυτό το ξέρω, θα πήγαινε τοίχο τοίχο να προστατέψει τα οπίσθια του. Εάν του το έλεγαν γυναίκες, έστω.
Απορώ με τον δικαστή που έβγαλε τέτοια απόφαση. Υποθέτω ότι θα είναι ομοιοπαθής και πάντως είναι άντρας, οπότε συμπασχει με τους άλλους άντρες που πλήττονται τα αισθήματα τους.
Κορίτσια προσοχή, μην αποκαλέσετε κανέναν κοντό, "κοντό". Ξέρετε τι μπορεί να πάθει η τρυφερή καρδούλα του;
(Melusine)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK