Οι wannabe δήμιοι

 


Ανάρτηση στο Twitter από άντρα, σχετικά με τους δεμένους Ρομά σε κολώνες που εξευτελίζονται ή και βασανίζονται στην Ουκρανία, με αιτιολογία την κλοπή τροφίμων από σπίτια.
"Να το διευκρινίσουμε. Εάν όντως αυτοί που δένονται σε κολώνες είναι looters σπιτιών προσφύγων, η τιμωρία τους είναι εξόχως ανθρωπιστική. Looting σπιτιών μετά από καταστροφή (σεισμό, πόλεμο κλπ) κανονικά απαντιέται με εκτέλεση επιτόπου".
Ποτέ δεν θα πάψει να με εκπλήσσει η κτηνωδία των ανδρών. Πολλοί από αυτούς ζουν ψάχνοντας μια ευκαιρία για να γίνουν όσο πιο απάνθρωποι και φρικτοί είναι δυνατόν. Η κατανόηση, η ενσυναίσθηση, η συγχώρεση, τους είναι άγνωστες έννοιες. Σπάνια έχουν την ευκαιρία να δράσουν κτηνωδώς πραγματικά, ωστόσο το ονειρεύονται και χαίρονται όταν άλλοι άντρες φέρονται σαν ζώα. Ποτέ δεν τους φτάνει ο εξευτελισμός, η συντριβή, η τιμωρία των ενόχων. Θέλουν κι άλλο -αίμα, αν γινεται. Ακούνε πώς μπήκε ο βιαστής φυλακή, εύχονται να τον βιάσει όλη η φυλακή. Διαβάζουν πως συνελήφθη κλέφτης, λένε πως έπρεπε να του κόψουν το χέρι. Ακούν πώς κλέβουν τα σπίτια των προσφύγων και ισχυρίζονται πως οι ντόπιοι έπρεπε να σκοτώσουν τους πλιατσικολόγους. Δεν είναι καθόλου περίεργο που στον Πόλεμο, αποκλειστικά αντρικό πεδίο δράσης, γίνονται τόσα αίσχη: παίρνουν όλοι πάσο κι αφήνουν το ζώο μέσα τους ελεύθερο. Κανένα εγχειρίδιο με κανόνες πολέμου δεν επιτρέπει βιασμούς, βασανισμούς κι ευνουχισμούς αιχμαλώτων - όπως συμβαίνει.
Το χειρότερο είναι πως αυτά τα φριχτά, είναι τρόπον τινά αναμενόμενα ως σκέψεις των ακροδεξιών, όμως τα ακούμε κι από αριστερούς ή αναρχικούς - όπως αυτός που έφτιαξε ετούτη την ανάρτηση. Εάν η ιδεολογία δεν έχει διαφορά στο πρακτέο, τότε ποια είναι η διαφορά στην διαγωγή των ατόμων από παράταξη σε παράταξη; Πώς να διαλέξουμε με ποιον να κάνουμε παρέα; Υπάρχει κάποιος χώρος που αποκλείει τους wannabe δήμιους, εκτός από τους μάρτυρες του Ιεχωβά;
(Melusine)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK