Μια μαύρη γυναίκα

 


Η φωτογραφία λέει "Γίνε το είδος του γονιού που τα παιδιά σου θα σε κοιτούν όπως κοιτάει η Λέιλα Τζάκσον την μητέρα της" και βλέπουμε την έφηβη Λέιλα που κοιτάζει με θαυμασμό την Κεντάτζι Τζάκσον, υποψήφια Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.
Η Λέιλα είναι μικρούλα και δεν την παρεξηγουμε. Η Κεντάτζι Τζάκσον ΔΕΝ είναι μάνα που πρέπει να θαυμάζεις. Αντιθέτως είναι παράδειγμα προς αποφυγήν. Ο Μπάιντεν την διάλεξε όπως είπε επειδή είναι "μαύρη και γυναίκα" , δηλαδή χάρη της συμπεριληπτικοτητας, τον πιο ηλίθιο λόγο από όλους. Δεν έπρεπε στις υψηλότερες θέσεις να τοποθετούνται οι πιο άξιοι άνθρωποι; Τι είδους κριτήριο είναι το χρώμα και το φύλο; Όχι αξιοκρατικό, σίγουρα.
Όμως έστω κι έτσι, η Τζάκσον δεν θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των αδύναμων, δηλαδή των μαύρων και των γυναικών. Δεν είναι "μαύρη", ταλαιπωρημένη, υποτιμημένη, που βίωσε τον ρατσισμό. Απλώς έχει μαύρο δέρμα. Είναι πλούσια γυναίκα από κούνια, με δαπανηρές σπουδές στα ακριβότερα πανεπιστήμια, μεγάλωσε σε πολυτελές σπίτι με υπηρέτες κλπ.
Επιπλέον, δεν ξέρω τι είδους γυναίκα είναι. Αρειανή; Στην ακρόαση της αμερικανικής Γερουσίας προχτές, όταν την ρώτησαν τι είναι η γυναίκα, απάντησε πως "δεν ξέρει, δεν είναι βιολόγος". Πάλι καλά που θυμήθηκε ότι παίζει κάποιο ρόλο η βιολογία.
Τουλάχιστον είναι καλή δικαστής, κάνει τον κόσμο πιο ασφαλή με τις αποφάσεις της; Οχι, είναι φριχτή δικαστής. Σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις έχει δώσει πολύ χαμηλότερη ποινή σε δράστες παιδικής πορνογραφίας ( 3 μήνες αντί για 24 που είναι το μίνιμουμ) επειδή ο όγκος του παιδικού υλικού που κατείχε ο δράστης "ήταν μικρότερος από τον συνηθισμένο στο ίντερνετ".
Η Λέιλα Τζάκσον δεν έχει λόγο να υπερηφανεύεται για την μαύρη μάνα της: είναι χειρότερη σε αντιλήψεις και πράξεις από έναν λευκό άντρα.
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK