Οι Πρώτες Κυρίες της χώρας



Οι Πρώτες Κυρίες της χώρας είναι γυναίκες που δεν έχουν κανένα αξίωμα ή πολιτική δράση διότι είναι σύζυγοι του άντρα τους, του πρωθυπουργού ή του βασιλιά -αλλά σε χώρες που υπάρχει Κοινοβούλιο. Πώς καταφέρνουν να μένουν στην επικαιρότητα αφού δεν κάνουν τίποτα σημαντικό;
Το καταφέρνουν μέσω του τύπου που φιλοξενεί κάθε δύο μέρες πληρωμένα άρθρα, τα οποία ξεκινούν με έναν γελοίο τίτλο και συνεχίζουν με πιο γελοίο περιεχόμενο. Η Κέητ Μίντλετον είναι άριστο παράδειγμα. 
 
Στην 1η φωτό βλέπετε, η Κέητ όχι μόνο φοράει street style επομένως είναι μια από εμάς, αλλά αψηφά τις τάσεις, άρα είναι κι επαναστάτρια. Πώς άραγε φόρεσε το skinny παντελόνι; Να την δούμε, να κάνουμε κι εμείς την δική μας επανάσταση με όπλο το skinny.
Στην 2 φωτό προβάλεται πάλι το ντύσιμο της, που όμως δεν είναι τυχαίο αλλά υψηλού συμβολισμού. Φοράει κίτρινα διότι κίτρινο έχει η σημαία της Τζαμάικας που επισκέφτηκε. Αχ, αυτή η Κέητ! Είναι Δούκισσα στις καρδιές του λαού! 
 
Του λαού; Όχι όλου του λαού. Στην Καραϊβική που πήγε στις 19/03 την γιουχάρισαν και την ανάγκασαν να φύγει μαζί με τον ευγενή σύζυγό της. Το πριγκιπικό ζεύγος προσγειώθηκε στην Μπελίζ με ελικόπτερο, πάνω στο γρασίδι του ποδοσφαιρικού γηπέδου (καταστρέφοντας το), χωρίς την άδεια του χωριού. Οι κάτοικοι είπαν πως η προσγείωση ήταν "χαστούκι στο πρόσωπο τους" και η επίσκεψη "αποικιοκρατία".
Βεβαίως είχαν έτσι κι αλλιώς ετοιμάσει διαμαρτυρίες εναντίον του ζεύγους για να προστατέψουν το δικαίωμα τους πάνω στην κοινοτική γη. Οι φτωχότατοι ιθαγενείς είναι σε δικαστική διαμάχη με την ΜΚΟ Flora and Fauna International, που κύριος χορηγός της είναι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ. Πρόσφατα πληροφορήθηκαν πως 12.000 εκτάρια από την γη που ανήκει στους χωρικούς καλλιεργητές και καλλιεργείται από κοινού σε συλλογική μορφή, είναι "ιδιωτική περιουσία" του FFI από τον καιρό του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ'. Ο Γουίλιαμ είναι κληρονόμος του.
Επομένως η Κέητ Μίντλετον δεν είναι Δούκισσα του λαού αφού του παίρνει το ψωμί από το στόμα για να χρηματοδοτεί τα ελικόπτερα της κι αναλγητα προσγειώνεται στο γκαζόν που με κόπο έφτιαξαν οι αγρότες χωρικοί για να παίζουν μπάλα. Δεν κάνει καμία επανάσταση, ακολουθεί την γραμμή των προκαθημένων στην θέση : κλέψιμο του δημόσιου πλούτου για να διατηρήσει τα προνόμια της.
(Υγ: οποιοσδήποτε παραλληλισμός με "υπέρκομψες", απορώ πως σας πέρασε από το μυαλό...)
Μελουζίν.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK