Η ΜΑΝΤΛΙΝ ΩΛΜΠΡΆΙΤ

 


Στην εικονογράφηση βλέπουμε γυναίκες κυρίως μουσουλμάνες και την φράση
"Υπάρχει μια θέση στην Κόλαση για την Μαντλίν Ωλμπράιτ".
Η φράση είναι μια παραλλαγή διάσημης αποστροφής του δικού της λόγου:
"Υπάρχει μια θέση στην Κόλαση για τις γυναίκες που δεν βοηθούν άλλες γυναίκες" (there is a special place in Hell for women who don't help other women).
Την είπε καθώς προσπαθούσε να πείσει τις αμερικάνες να ψηφίσουν την Χίλαρι Κλίντον αντί του Μπέρνι Σάντερς που προηγούνταν στις δημοσκοπήσεις το 2006.
Φεμινισμός λοιπόν και φεμινιστικά τσιτάτα, από την Μαντλίν Ωλμπράιτ, την πρώτη γυναίκα Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Φεμινισμός του κώλου, φιλελεύθερος.
Ελάχιστες γυναίκες έβλαψαν τόσο πολύ τις άλλες γυναίκες όσο η Ωλμπράιτ. Αιμοσταγής κι αδίστακτη, έκανε τον όρο intervesionism "παρεμβατικότητα" μόνιμη εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, δηλαδή την στρατιωτική εισβολή σε μακρινές χώρες. Μάλιστα χλεύασε και τους ίδιους τους στρατιωτικούς που ήταν πιο εγκρατείς από την ίδια σε θέματα πολέμου, πιθανότατα επειδή είχαν ήδη δει πτώματα κι είχαν ρεαλιστική εικόνα της καταστροφής. Έχει καταγραφεί αντιπαράθεση της με τον Κόλιν Πάουελ σε συνεδρίαση όπου τον ρώτησε "Μα τι χρησιμεύει να έχουμε τον μεγαλύτερο στρατό στον κόσμο εάν δεν μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε";
Γυρνάμε στο θέμα μας, την ζημιά στις άλλες γυναίκες ειδικότερα: η Ωλμπράιτ είναι πολύ γνωστή για φράση της σε Πρες κονφερανς το 1996. Ρωτήθηκε για τις επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράκ που μεταξύ άλλων είχαν νεκρά ΕΚΑΤΟΝΤΆΔΕΣ ΧΙΛΙΆΔΕΣ παιδιά. Απάντησε πως η επιλογή ήταν σκληρή, αλλά το έπαθλο, το έπαθλο αξίζει τον κόπο (έπαθλο= η νίκη των Αμερικανών). Χυδαίο σχόλιο, μιας απάνθρωπης γυναίκας.
Αυτή ήταν η Μαντλίν Ωλμπράιτ, μια στατόψυχη. Ούτε για αστείο, φεμινίστρια. Στο πρώτο σχόλιο φωτό από τα περί Ιράκ.
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK