8 ΜΑΡΤΊΟΥ, ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

Αυτό είναι τρικάκι από την χτεσινή απογευματινή φεμινιστική πορεία και γράφει "ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΜΦΥΛΟΚΤΟΝΙΑ". Ρώτησα τι είναι η εμφυλοκτονία και μου απάντησαν ότι αφορά τα non binary άτομα, αυτά που είναι γυναίκες αλλά ψυχικώς δεν ταυτίζονται με κανένα φύλο (κάπως έτσι). 

Να πω σε όσες δεν το ξέρουν πως η λέξη "γυναικοκτονία " δεν έχει  κατοχυρωθεί νομικά ως σήμερα, είμαστε στο προηγούμενο στάδιο, της σκέτης ανθρωποκτονίας.

Να πω επίσης πως 8 Μαρτίου είναι η επέτειος των αγώνων των γυναικών, δηλαδή αυτών που γεννήθηκαν γυναίκες, αναγνωρίζονται και καταπιέζονται ως γυναίκες, παίρνουν μικρότερους μισθούς ως γυναίκες, δεν προσλαμβάνονται καθόλου αν υπάρχει περίπτωση σύντομα να μείνουν έγκυες, δεν μπορούν να κάνουν έκτρωση παρά το ότι μένουν έγκυοι, υπόκεινται κλειτεριδεκτομές επειδή έχουν κλειτορίδα ως γυναίκες, επιλέγονται μέσω υπερηχογραφήματος από το φύλο για διακοπή της κύησης γιατί είναι ανεπιθύμητες αφού θα γεννηθούν γυναίκες κλπ.

Οι ταυτότητες φύλου παίζουν κάποιο ρόλο προφανώς στην ζωή των ανδρών και γυναικών που έχουν κάποια ιδιαίτερη ταυτότητα φύλου, αλλά σε ό,τι αφορά όσες γεννήθηκαν γυναίκες, η ταυτότητα φύλου θα είναι το απειροελάχιστο ρεαλιστικό τους πρόβλημα. Αυτές οι ορδές των ανώμαλων, των κακοποιητών, των τεράτων που κυκλοφορούν στον δρόμο με τα χέρια απλωμένα έτοιμα να σας βουτήξουν, να σας βιάσουν, να σας χτυπήσουν, να σας βρίσουν, δεν δίνουν καμιά σημασία αν είστε non binary ή όχι. Αναγνωρίζουν το στήθος, τους γοφούς, τα λεπτά χέρια, τον λαιμό των γυναικών. Ο λόγος που θα σας επιτεθούν και κακομεταχειριστούν είναι πως είστε γυναίκες. Την εικόνα που έχετε εσείς για τον εαυτό σας, φυσικά δεν την βλέπουν αφού είναι αόρατη, αλλά και να την έβλεπαν, πάλι δεν τους ενδιαφέρει. Το μίσος των ανδρών κατά των γυναικών, δεν  στέφεται κατά της σκέψης των γυναικών που είναι αφηρημένη και άυλη, αλλά κατά των σώματός τους που είναι χειροπιαστό. Το χειρότερο πράγμα που θα σας συμβεί ως non binary είναι να σας προσβάλουν με misgendering. Το ξύλο, ο βιασμός κι η δολοφονία θα σας συμβούν επειδή είστε γυναίκες. 

Γι αυτό προτείνω να κρατήσετε επαφή με την πραγματικότητα όσο γίνεται. Αν είστε γεννημένες γυναίκες, η 8 Μαρτίου  σας αφορά, είναι ημέρα μνήμης αγώνων των γυναικών πριν από εσάς. Εσείς κι εγώ δεν θα ψηφίζαμε καν αν δεν αγωνίζονταν οι προηγούμενες γυναίκες από εμάς -που δεν γνωρίζουμε καθόλου τι σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα φύλου είχαν. 

Η 8 Μαρτίου δεν είναι μέρα για να πείτε την ειδική λεπτομέρεια που αφορά εσάς συγκεκριμένα. Είναι μέρα των γυναικών, γενικά. Τελεία. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK