Τα 1000 πρόσωπα της παραπλάνησης

 


Ο Ζελένσκυ δηλώνει:
"Η Ρωσία άρχισε να συνειδητοποιεί ότι δεν θα πετύχει τίποτα με τον πόλεμο".
Πώς; Ποιο πόλεμο; Κύρηξε η Ρωσία πόλεμο στην Ουκρανία; Όχι. Μήπως η Ουκρανία στην Ρωσία; Όχι.
Γιατί όχι;
Επειδή ο πόλεμος είναι αφηρημένη κατάσταση και εντύπωση για εμάς τους πληβείους, όμως για τους αρχηγούς κρατών είναι νομικός όρος με νομικές συνέπειες, π.χ. διακόπτει τις εμπορικές διακρατικές συμφωνίες. Εδώ συγκεκριμένα, η κήρυξη πολέμου συνεπάγεται την διακοπή ροής και διέλευσης του φυσικού αερίου στο έδαφος της Ρωσίας και της Ουκρανίας αντίστοιχα -είναι όρος που εμπεριέχεται στην διακρατική συμφωνία τους.
Επομένως το ερώτημα είναι, αφού καμία από τις δύο χώρες δεν έχει κηρύξει πόλεμο στην άλλη, γιατί ο Ζελένσκυ χρησιμοποιεί τον όρο "πόλεμος";
Προφανώς επειδή θέλει να μας παραπλανήσει, να μας πείσει ότι ο "πόλεμος" είναι μια γενικευμένη κατάσταση από την οποία όλοι χάνουν -ειδικώς ο Πούτιν. Να αποκρύψει ότι -αντιθετως- είναι μια υπόθεση που οι λίγοι καπιταλιστές εδώ, εκεί και παντού, μόνο κερδίζουν περισσότερο πλούτο. Ταυτόχρονα οι πολλοί πληβείοι, παντού, μόνο χάνουν. Χάνουν τα παιδιά και τους άντρες τους, τα σπίτια τους, την δουλειά και την οργάνωση της ζωής τους, χάνουν τον κόπο που έκαναν ετοιμάζοντας το παρόν και το μέλλον.
Οι ήδη πλούσιοι που γίνονται πλουσιότεροι από τον πόλεμο, τον διακηρυγμένο ή τον ακήρυχτο όπως ο τωρινός, δηλαδή οι ιδιοκτήτες της βιομηχανίας όπλων, εδώ και οι εμπλεκόμενοι στην αγοραπωλησία και διακίνηση του φυσικού αερίου, μαζί με τους απανταχού χρηματιστές κι οι πελάτες τους, όχι μόνο κερδίζουν οικονομικά από τις πολεμικές συρράξεις αλλά ομοίως με τους πολιτικούς, ποτέ δεν κατέβαλαν το ελαχιστότατο τίμημα για τον πόλεμο: δεν πέθανε στην μάχη κανένας απόγονος Krupp, Παπανδρέου, Γλύξμπουργκ, Μεταξάς, Τσώρτσιλ, Στάλιν. Ρούσβελτ. Οι νεκροί στρατιώτες στον Β' Παγκόσμιο ήταν 23.000.000 άνθρωποι, κι όμως κανείς εξαιρετικά πλούσιος ή γιος πολιτικού μεταξύ τους.
Ο Ζελένσκυ μας ξεγελάει. Υπάρχει Πόλεμος αλλά είναι κηρυγμενος εναντίον μας κι είμαστε τα θύματα του. Ο Πούτιν, ο Ζελένσκυ κι οι πλούσιοι, όλοι τους κάτι θα πετύχουν από αυτόν.
(Melusine)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK