ΤΟ ΓΥΜΝΟ 10 ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ..



Το γυμνό στην Τέχνη και ειδικώς στην φωτογραφία είναι ένα από τα κεντρικά ενδιαφέροντα του ριζοσπαστικού φεμινισμού, ι αυτό στα πολιτικά Ημερολόγια επανερχόμαστε συνέχεια σε αυτό. Πιστεύουμε πως ο τρόπος με τον οποίο απεικονίζονται οι γυναίκες σε εικόνες, διαμορφώνει τις αντιλήψεις της Κοινωνίας για το γυναικείο φύλο. Από την δεκαετία του 60 και μετά, με το πρόσχημα τς ελευθερίας έκφρασης των "δημιουργών",  πορνογραφική απεικόνιση των γυναικών ρέει όλο και δυνατότερη προς τα μάτια του κοινού. Χιλιάδες κι εκατομμύρια εικόνες γυμνών γυναικών έρχονται κατά πάνω στους θεατές φτιάχνοντας έναν κόσμο εικονικό όπου η γυναίκα είναι πάντα προκλητική, με τα χείλη μισάνοιχτα και πολλά υποσχόμενη. Στο όνομα της ελευθερίας της καλλιτεχνικής έκφρασης χρησιμοποιούνται ενήλικες γυναίκες, αλλά και έφηβες,  ακόμα και ανήλικες  ή παιδιά. 
Στην φωτογραφία βλέπετε την Μπρουκ Σήλντς, γνωστή ηθοποιό, σε φωτογράφηση του Playboy. Η Μπρουκ είναι 10 χρονών, γυμνή, έντονα βαμμένη, καλυμμένη με λάδι, μέσα σε μια μπαρόκ μαρμάρινη μπανιέρα. Πληρώθηκε 45 δολάρια γι αυτή και άλλες ακόμα φωτογραφίες -αυτό ήταν όλο. 
Πριν 12 χρόνια  Γκαλερί Τate του Λονδίνου εξέθεσε αυτές τις φωτογραφίες, σε ξεχωριστό τμήμα, εντός αφιερώματός της στον φωτογράφο. Ευτυχώς από το 1983 έως το 2010 ο όρος παιδική΄ πορνογραφία του φεμινιστικού κινήματος έγινε αντιληπτός από την πλειοψηφία του πληθυσμού, γι αυτό η έκθεση σταμάτησε στην 1η της μέρα εξαιτίας της διαμαρτυρίας των θεατών. 
Ωστόσο, η ζημία έχει γίνει. Από το 1983 ως σήμερα οι φωτογραφίες κυκλοφορούν και κάνουν προσβάσιμο το γυμνό σώμα μιάς 1χρονης στους ανώμαλους παιδεραστές όλης της Γης. -
(Μελουζίν)




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK